27. května 2016 • 09:13

Curry i James jsou opět v ideální pětce NBA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté Stephen Curry a LeBron James obhájili svá místa v ideální sestavě NBA. Lídr úřadujících mistrů Golden State a zároveň nejužitečnější hráč ligy Curry se jako jediný ocitl na všech 129 hlasovacích lístcích, James dostal hlasů 125.


Do výběru pěti nejlepších hráčů sezony podle jednotlivých postů se dostali také Russell Westbrook z Oklahomy, Kawhi Leonard ze San Antonia a DeAndre Jordan z Los Angeles Clippers. Na rozdíl od Curryho a Jamese jsou všichni tři v ideální pětce poprvé v kariéře.

Rozehrávač Curry pomohl Warriors v základní části NBA k rekordním 73 vítězstvím, na začátku května byl jako první v historii zvolen jednomyslně nejužitečnějším hráčem a vládne i ligovým statistikám. V dlouhodobé části měl průměru 30,1 bodu, dal rekordních 402 tříbodových košů a proměnil v průměru 90,8 procenta trestných hodů.

Křídelní hráč James se dostal do ideální pětky už podesáté z 13 odehraných sezon v NBA, jubilejní účasti dosáhl jako osmý basketbalista v historii. Rekordmany jsou Kobe Bryant a Karl Malone, které novináři vybrali do prvního týmu jedenáctkrát.

Do druhé pětky novináři zvolili Kevina Duranta (Oklahoma), Draymonda Greenea (Golden State), DeMarcuse Cousinse (Sacramento), Chrise Paula (LA Clippers) a Damiana Lillarda (Portland). Třetí nejlepší sestavu tvoří Paul George (Indiana), LaMarcus Aldridge (San Antonio), Andre Drummond (Detroit), Klay Thompson (Golden State) a Kyle Lowry (Toronto).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud