28. srpna 2016 • 21:26

Plzeň po obratu zdolala Slavii a poprvé v sezoně vyhrála doma

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Plzně porazili v pátém ligovém kole Slavii po obratu 3:1. Hosty poslal ve třinácté minutě do vedení Jiří Bílek, po pauze ale domácí otočili skóre brankami Milana Petržely, Lukáše Hejdy a Michaela Krmenčíka. Obhájce titulu se dočkal první domácí výhry v sezoně a částečně soupeři vrátil porážku 0:5 z posledního jarního kola. Viktoria ztrácí na vedoucí tým tabulky Spartu tři body, Pražané jsou po první ligové prohře po jedenácti utkáních s pěti body desátí.


"Doma jsme zbytečně ztratili nabitým programem body, takže bylo důležité naplno bodovat. Musíme se držet s čelem tabulky. Dnes jsem cítil vevnitř i v poločase, že jsme schopni bez hektiky zápas otočit," řekl na tiskové konferenci trenér Viktorie Roman Pivarník.

Plzeň chtěla vstoupit do zápasu stejně aktivně jako v úterní odvetě předkola Ligy mistrů proti Ludogorci, tentokrát jí ale úvod nevyšel. Slavia začala nebojácně a ve třinácté minutě udeřila. Zmrhalův centr vrátil do malého vápna Škoda a stoper Bílek hlavou potrestal nedůraz v domácí obraně.

Viktorii inkasovaná branka probudila a dvakrát za sebou měla blízko k vyrovnání. Nejprve si v 16. minutě málem dal vlastní gól Bílek, o čtyři minuty později zahrával přímý kop Bakoš a hosty po tečované střele zachránil Berkovec. Plzeň ve zbytku první půle diktovala tempo, ale ve finální fázi jí chyběl klid.

"Byli jsme hodně pasivní. Byť jsme první minuty byli aktivní, nedostali jsme se do hry a schovávali jsme se. Nevím, čím to je. Hráči se asi lekli, že vedou 1:0," uvedl trenér Slavie Dušan Uhrin mladší.

Hned po přestávce však už domácí srovnali. Na Hromadův nákop si naběhl Petržela, vyhnul se stoperům a obloučkem zpoza vápna přehodil Berkovce, který zbytečně vyběhl až téměř na hranici šestnáctky. Domácí záložník se v lize trefil poprvé od začátku dubna.

"Vybíhal jsem a bohužel jsem vůbec neviděl Petrželu, že tam nabíhá. Myslel jsem, že to projde až ke mně. Ale on tam dal nohu, píchnul si to kolem Jirky Bílka a dloubnul mě. Moje chyba," litoval Berkovec.

Viktoria po vyrovnání soupeře ještě víc přitlačila a další Petrželovu střelu ránu vyrazil Berkovec. Obrat domácí dokonali v 65. minutě. Po nakrátko rozehraném rohu přihrál Kopic do vápna na Hejdu a ten prostřelil slávistického gólmana. V lize skóroval poprvé od předloňského listopadu.

"Bránil mě Deli, celý zápas jsem chodil spíš na střed brány nebo dozadu a tentokrát jsem udělal pohyb dopředu, takže jsem ho možná trochu zmátl. Byl jsem tam úplně volný, měl jsem čas to umístit. Gólman si na to trochu sáhnul, se štěstím to tam prošlo," řekl Hejda.

Na posledních dvacet minut se dostala do hry i nová plzeňská posila Zeman a právě po jeho nakrátko rozehraném přímém kopu přišel třetí gól domácích, který po Hořavově centru obstaral v 86. minutě hlavou Krmenčík.

"Dneska nejsem spokojen s nikým, nejsem spokojen s tím, že jsme netvořili hru. Doufám, že nám pomůže reprezentační přestávka, abychom se dali dohromady. Sled utkání byl pro nás velmi náročný," dodal Uhrin, bývalý kouč Plzně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud