25. září 2016 • 17:01

Eneco Tour vyhrál Terpstra, Štybar se posunul na sedmé místo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Eneco Tour, poslední etapový závod letošního seriálu WorldTour, vyhrál nizozemský cyklista Niki Terpstra. Závěr se vydařil i jeho kolegovi z týmu Etixx-Quick-Step Zdeňku Štybarovi, jenž se posunul na konečnou sedmou pozici.


Terpstra byl po šesti etapách průběžně pátý a dnes profitoval z toho, že byl členem tříčlenné skupiny uprchlíků. Po 197,8 km finišoval v belgickém Geraardsbergenu druhý za vítězem etapy Norem Edvaldem Boassonem-Hagenem, třetí byl domácí Oliver Naesen.

V celkovém pořadí dvaatřicetiletý Tepstra porazil Naesena o 31 sekund. S třetím místem se musel spokojit mistr světa a Evropy Peter Sagan ze Slovenska, jenž dnes dojel šestý a celkově ztratil rovnou minutu. O dalších 15 sekund zpět byl Štybar, který se díky dnešnímu aktivnímu výkonu posunul o šest příček.

Do výsledku závodu promluvilo i počasí. Zhruba 60 km před cílem začalo pršet a z jízdy na kostkách se stala riskantní záležitost. Jedním z cyklistů, kteří skončili na zemi, byl i dosavadní lídr Rohan Dennis. Australský časovkář sice po pádu pokračoval, ale poté odstoupil.

Sagan se díky třetímu místu vrátil do čela žebříčku WorldTour před vítěze Vuelty Naira Quintanu z Kolumbie. V kalendáři seriálu už zbývá pouze říjnová "Klasika padajícího listí" Kolem Lombardie.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud