29. září 2016 • 21:50

Sparta probuzená novým trenérem smetla Inter a vyhrála 3:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Sparty porazili ve druhém kole základní skupiny Evropské ligy na Letné Inter Milán 3:1. O výhře rozhodli autor dvou gólů Václav Kadlec a Mario Holek, kteří pro dosavadního asistenta a kouče dorostu Davida Holoubka zařídili vítěznou premiéru mezi dospělými. Za Inter snížil v 71. minutě Rodrigo Palacio, hosté navíc v závěru přišli o vyloučeného Andreu Ranocchia.


Spartě proti italskému favoritovi výborně vyšla taktika, svého soupeře po většinu utkání přehrávala. "Aniž bych se chtěl chválit, tak se nám docela povedla. Chtěli jsme hrát z bloku od půlky a být pasivní a zachytávat míče na střední záložníky a pak jít rychle dopředu." řekl teprve šestatřicetiletý kouč Holoubek, který nahradil v pondělí odvolaného Zdeňka Ščasného.

Přípravu na zápas ocenili i jeho svěřenci. "Měli jsme dobrou taktiku a pokyny jsme plnili na sto procent. Chtěli jsme je nechat trochu hrát a pak sami udeřit z brejků. Viděli jsme, jak s Interem hrál Hapoel, a chtěli jsme to zopakovat," podpořil slova trenéra Václav Kadlec. "Soupeře jsme téměř k ničemu nepustili," přisadil si Mario Holek

Holoubek navíc sáhl k několika překvapivým změnám v sestavě. Do základu se po delší pauze vrátil Aleš Čermák s Danielem Holzerem a na lavičce byli hned tři dorostenci. Ani mezi náhradníky opět nebyl záložník Tomáš Rosický.

Sparta začala aktivně a v sedmé minutě už vedla. Václav Kadlec nejprve v dobré pozici neskóroval, ale nedlouho poté se po rychlé kombinaci prosadil přesnou střelou k tyči. Rozhodčí gól uznali, ačkoliv byl domácí útočník v jasném ofsajdu.

V 25. minutě se stejný hráč trefil podruhé. Výrazně mu k tomu pomohla obrana Interu, která při standardní situaci naprosto amatérsky zaspala. Kadlec se ocitl zcela sám před brankářem Samirem Handanovičem a neměl problém zakončit. "Inter v první půli nic neměl, druhou měl snad dvě akce," řekl dvojnásobný střelec.

Do druhé půle vstoupila Sparta velkým tlakem, Inter naprosto přehrávala a nebyla daleko od třetího gólu. Čermák ale netrefil prázdnou branku a vzápětí v ještě lepší pozici selhal Holzer. Pak mohl hattrick završit Kadlec, ale po náběhu za obranu z úhlu mířil nad.

Zahozené šance se Spartě vymstily v 71. minutě, kdy z ničeho nic snížil Rodrigo Palacio. Naděje na obrat ale hostům nevydržely dlouho. Nejprve byl v 75. minutě vyloučen po druhé kartě Ranocchia a vzápětí přidal hlavou po přímém kopu třetí gól Holek. "Po těch zápasech, které se nepovedly, nyní doufáme, že se tímhle odpíchneme k lepším výkonům. Je to dobré pro naši psychiku," řekl Holek.

"Jednoznačně nejlepší výkon v sezoně. Moc dobrých výkonů totiž ani nebylo. V neděli jsme zažívali peklo a dnes tohle," zhodnotil jasný průběh nečekaného vítězství kapitán Bořek Dočkal.

Letenští si tak po úvodní prohře 0:3 se Southamptonem připsali první body v soutěži, Inter naopak navázal na nečekanou prohru s Hapoelem Beer Ševa. V dalším kole se Sparta představí 20. října v Izraeli.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud