23. října 2016 • 19:10

Musíme se s tím vypořádat, burcuje pardubický Hubáček

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Pardubic se po porážce na ledě Sparty vrátili na poslední místo extraligové tabulky a stále se jim tak nedaří odrazit se do vyšších pater. Východočechům nepomohla ani změna na pozici hlavního trenéra. Jedna z hlavních letních posil Petr Hubáček si uvědomuje, že Dynamo musí hru i výsledky zlepšit.


"Je to jedno s druhým. To vědomí, že nám to nejde nebo že jsme dole, se na výkonnosti podepisuje. Na druhé straně v pátečním zápase s Třincem jsme dlouho prohrávali 0:1, ale byli jsme ve hře, bylo to padesát na padesát. Dneska to bylo se Spartou podobné," řekl Hubáček novinářům po porážce 1:4.

Pardubice sráží špatná produktivita. Před zápasem se Spartou vyšly dvakrát gólově naprázdno, v O2 areně se střelecky prosadily po téměř 155 minutách hry. "Říct, že to netlačíme do branky, nestřílíme, je klišé. Musíme zlepšit jednotlivé herní činnosti, které vedou k tomu, abychom s pukem chodili do prostoru před branku a vytvářeli si šance," podotkl bývalý reprezentační útočník.

Dynamo ztratilo duel v závěru druhé třetiny, kdy nejprve dokázalo vyrovnat, ale poté dvakrát rychle inkasovalo. "Prohráváme od 6. minuty a trvá 30 minut, než vyrovnáme. Třicet minut pracujeme na tom, abychom vyrovnali. Vyrovnáme a hned dostaneme gól," kroutil hlavou sedmatřicetiletý forvard.

Mistr světa z roku 2010 ale odmítá, že by se Pardubice kvůli postavení v tabulce soustředily na záchranu. "V takové chvíli se člověk musí dívat na soupeře před sebou, jít postupně na třinácté, dvanácté, jedenácté místo. Spíš si musíme uvědomit, že člověk hraje o body celou sezonu. I kdyby do desítky nepostoupil, tak musí mít náskok na třinácté místo a vyhnul se samotné baráži," podotkl Hubáček.

Rodák z Brna nechce špatné výsledky mužstva svádět na psychiku. "Mentální stránka hraje velkou roli, ale je strašně laciné říct, že jsme psychicky dole, nejde nám to, a schovávat se za to. To je náš problém. Situace, se kterou se musíme vypořádat. Jediné, co můžeme dělat, je snažit se připravit na každé utkání. Odevzdat to, co v nás je, a mít čisté svědomí, že jsme na tom ledě něco odevzdali," řekl.

Hubáček si dobře uvědomuje, že pozitivních věcí, od kterých by se Pardubice mohly odrazit k lepším výkonům, moc není. "Myslím si, že máme solidní pasáže, kdy je hra opticky vyrovnaná, ale to nestačí k tomu, abychom bodovali a vyhrávali zápasy. Pozitiva si můžeme malovat. Prostě se musíme zlepšit, to je jednoduché," uvedl Hubáček, jenž věří, že jeho tým uspěje již v pátek doma proti Olomouci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud