7. prosince 2016 • 13:17

Roční práce zmizela za večer, řekl kouč Besiktase po kolapsu v LM

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Besiktase měli před úterním zápasem Ligy mistrů na hřišti Dynama Kyjev situaci ve svých rukou a jakoukoli výhrou by si zajistili postup do osmifinále. Místo toho istanbulský tým v závěrečném šestém kole skupiny utrpěl debakl 0:6, dostal dvě červené karty a na jaře bude hrát pouze Evropskou ligu. Podle trenéra Senola Günese jedno nepovedené vystoupení zničilo roční práci.


"Ten výsledek nás mrzí, protože jsme usilovali o postup ze skupiny. Je to škoda sledovat, jak roční práce zmizí za jeden večer," řekl zklamaný Günes po utkání novinářům.

"Utrpěli jsme vysokou porážku, ale získali nějaké cenné zkušenosti. Za výsledek mohu já, nicméně tenhle zápas už je minulostí. Musíme se dívat na další cíle," doplnil čtyřiašedesátiletý kouč.

Besiktas na stadionu Dynama, které už se nemohlo dostat ze čtvrtého místa, začal špatně. V deváté minutě otevřel skóre Besedin, za dvacet minut obránce Beck ve vápně fauloval Gonzáleze a dostal přísnou červenou kartu. Jarmolenko navíc proměnil penaltu a do pauzy přidali Bujalskij a González další dva góly.

"Po první inkasované brance naši hráči ztratili koncentraci a vypadali poraženě. V takové situaci musíte zůstat klidní a soustředění," uvedl Günes.

Po změně stran byl po druhé žluté kartě za zakopnutí míče vyloučen také útočník Aboubakar a Sydorčuk s Júniorem Moraesem ještě zvýraznili debakl hostů. Turecký šampion ve skupině poprvé nebodoval a místo v osmifinále přepustil Benfice Lisabon, které nemusela vadit ani porážka 1:2 s Neapolí.

"Jsme hrozně moc zklamaní, což můžete vidět na tváři každého hráče v šatně. Chceme na tenhle zápas zapomenout a co nejlépe reprezentovat Turecko v Evropské lize," prohlásil záložník Oguzhan Özyakup.

Trenérovi Dynama Serhiji Rebrovovi bylo soupeře líto. "Besiktas si takovou porážku nezasloužil vzhledem ke svým předchozím výkonům a výsledkům v Lize mistrů. Ale my jsme dosáhli toho, co jsme chtěli. Byli jsme výborně disciplinovaní v obraně i útoku," konstatoval Rebrov.

Jeho svěřenci vytvořili nový rekord elitní soutěže v podobě nejvyššího vítězství týmu, který skončil poslední ve skupině. "Bylo to z naší strany skvělé utkání, ale bohužel už nemohlo nic změnit. Ale hráli jsme o svou čest," dodal dvaačtyřicetiletý bývalý ukrajinský reprezentant.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud