8. prosince 2016 • 18:59

Liberec prohrál v Soluni a do jarní části Evropské ligy neprošel

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Liberce do jarních vyřazovacích bojů v Evropské lize nepostoupili. Slovan v závěrečném 6. kole základní skupiny J prohrál na hřišti PAOK Soluň 0:2 a se ziskem čtyř bodů obsadil poslední místo v čtyřčlenné tabulce. Domácí poslal ve 29. minutě do vedení Garry Rodrigues a v 67. minutě pojistil náskok Dimitris Pelkas.


Liberec si zahrál základní skupinu pohárů počtvrté v historii a stejně jako v minulé sezoně nepostoupil. Do jarní vyřazovací fáze prošel jen v ročníku 2013/14.

Slovan v Soluni potvrdil, že ho závěr roku nezastihl v ideální formě. Severočeši vyhráli jediný z posledních devíti zápasů, v domácí soutěži nezvítězili šestkrát za sebou a přezimují jen dva body od sestupové pozice.

Liberecký kouč Trpišovský nasadil v Soluni očekávanou základní sestavu. Uzdravený reprezentant Sýkora začal jen na lavičce a na levém kraji obrany nastoupil Bartošák.

PAOK byl celou první půli aktivnější a hned ve třetí minutě mohl jít do vedení. Přetažený centr vrátil před bránu Crespo a Varela z několika kroků hlavičkoval nad břevno.

Slovan potřeboval k postupu nejen vyhrát, ale zároveň doufat, že Karabach v druhém duelu prohraje s Fiorentinou. První předpoklad se Severočechům začal vzdalovat po půlhodině, kdy aktuálně jedenáctý celek řecké ligy otevřel skóre. Hosté zbytečně ztratili míč, Matos z pravé strany zacentroval do vápna a Rodrigues ranou po zemi překonal Dúbravku.

Před pauzou slovenský brankář Liberec dvakrát podržel. Nejprve dokázal zareagovat na patičku Athanasiadise, který dvěma góly zajistil PAOK výhru 2:1 v Liberci, a ve 45. minutě vykopl Matosovu střelu.

Slovan za celou první půli nevystřelil mezi tyče a trenér Trpišovský se pokusil ofenzivu zvednout tím, že místo obránce Karafiáta poslal na hřiště Bartla. Jenže hosté se dál spíše bránili a krátce poté, co v 65. minutě nahradil Ekpaie Sýkora, inkasovali podruhé. Leovac poslal centr do vápna a před Dúbravkou umístil balon do sítě Pelkas.

Až poté poprvé vystřelili na bránu i Severočeši. Po Bartlově centru hlavičkoval Komličenko a gólman Glykos zasáhl jen s pomocí tyče. Na víc už se ale Slovan nezmohl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud