8. prosince 2016 • 20:59

Byl to šťastný gól, ale to nevadí, radoval se Marosz

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Rostislav Marosz byl jediným úspěšným střelcem v dnešním předehrávaném utkání 28. kola extraligy na ledě Plzně. Díky jeho dvanácté trefě v sezoně Třinec ukončil pětizápasové čekání na výhru v normální hrací době a minimálně do pátku se posunul do čela nejvyšší soutěže.


"Jsme moc rádi za tři body a že rozhodl takový šťastný gól, nám vůbec nevadí," radoval Marosz po utkání. Pětadvacetiletý centr prvního útoku duel rozhodl v 57. minutě, kdy se prosadil po spolupráci s Jakubem Petružálkem.

Směr jeho gólové střely ale lehce změnila teč bránícího plzeňského obránce Lukáše Pulpána. "Protečoval jsem tam puk do pásma, Jakub to potom házel před bránu a ke mně se odrazil puk. Zkusil jsem rychle vystřelit. Tuším, že to ještě tečoval jejich bek a spadlo to tam," popsal Marosz rozhodující situaci celého utkání, ve kterém dlouho dominovaly obrany obou soupeřů.

"Oba týmy hodně čekaly na to, co udělá soupeř. Plzeň na nás dnes moc nechodila, její hráči na nás čekali ve středním pásmu a snažili se spoléhat na rychlé protiútoky. Myslím, že my jsme taky nepodali špatný výkon. Byli jsme zodpovědní ve hře dozadu a nakonec ten jeden gól rozhodl," uvedl třinecký odchovanec.

Oceláři si na západě Čech na rozhodující gól trpělivě počkal. "Šli jsme si za tím pořád stejně. Věřili jsme, že nám tam nějaký gól spadne a to se povedlo. Byli jsme šťastnější než soupeř," přiznal střelec dvanácti branek v této sezoně.

Třinečtí v dosavadním průběhu extraligy ani jednou neodehráli zápas bez vstřelené branky a tuto statistiku potvrdili i na západě Čech. "Nad tím jsem vůbec nepřemýšlel. Nervozita z naší strany vůbec nebyla a kdyby se to dohrálo na 0:0, tak bychom si za vítězstvím šli i v prodloužení. Naštěstí bereme tři body," dodal Marosz.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud