21. února 2017 • 20:58

Přerov postoupil do čtvrtfinále, narazí na České Budějovice

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Přerova porazili ve čtvrtém utkání předkola play off první ligy Prostějov 4:2, sérii ovládli 3:1 na zápasy a ve čtvrtfinále je čeká souboj s vítězem základní části Motorem České Budějovice. V druhém souboji vyhrály Benátky nad Jizerou ve Frýdku-Místku 2:0 a vyrovnaly na 2:2 na utkání. O postupujícím a čtvrtfinálovém soupeři Dukly Jihlava se tak rozhodne ve čtvrtek na ledě Benátek.


Přerov se před 2879 diváky ujal vedení v 16. minutě díky Bergerově trefě a za 41 vteřin zvýšil Sikora. Šest vteřin před koncem prvního dějství ale snížil ve vlastním oslabení Luňák.

V polovině utkání opět získal domácím dvoubrankový náskok Roman Pšurný, v 35. minutě však dostal Prostějov opět na kontakt Aleš Holík. Postup Přerova definitivně zpečetil při power play hostů do prázdné branky 12 vteřin před koncem Tomáš Sýkora.

Benátky dokázaly podruhé v sérii s Frýdkem-Místkem vyrovnat. V 17. minutě otevřel skóre Bělohorský a ve třetí třetině pojistil náskok hostů Prokeš. Gólman Stejskal pomohl k výhře Středočechů 32 úspěšnými zákroky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud