26. dubna 2017 • 14:48

Hokejový útočník Holík odchází ze Zlína do Čerepovce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Petr Holík odchází z extraligového Zlína do Čerepovce. Pětadvacetiletý reprezentant, který v současnosti bojuje o start na mistrovství světa, využil výstupní klauzule ve smlouvě s PSG a vydá se na první zahraniční angažmá.


"Angažmá v Čerepovci bude pro mě novou zkušeností. Mám už určitý věk a je na čase zkusit něco nového, když se naskytla tato možnost. Sedm let jsem hrál extraligu pouze za mateřský klub a neopouští se mně zlínský hokej lehce. Čeká mě ale nová zkušenost, velká výzva a půjdu to zkusit," uvedl Holík na webu zlínského klubu.

Holík byl v této sezoně druhým nejproduktivnějším hráčem Zlína v základní části. V 50 zápasech nasbíral 35 bodů za 16 branek a 19 asistencí. Další dva góly a pět asistencí přidal v utkáních skupiny o umístění na 11. až 14. místě.

Dres Čerepovce doposud oblékal brankář Jakub Kovář, který však po sezoně skončil. Holík je zatím jediným Čechem na soupisce Severstalu pro příští ročník KHL.

"Čerepovec se poslední čtyři roky nedostal do play off. Tým se přes léto hodně změní. Mají velké ambice postoupit do vyřazovacích bojů. O samotné město jsem se zatím nezajímal, nicméně určité poznatky a informace mám. Čeká mě i osobní zkušenost, protože jsem v Rusku nikdy nebyl. Hrál jsem pouze v Bělorusku," řekl Holík.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud