26. dubna 2017 • 15:47

Kozáčik vystoupil z asociace hráčů. Zneužili Rajtorala, zlobí se gólman

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Viktorie Plzeň Matúš Kozáčik vystoupil z České asociace fotbalových hráčů (ČAFH). Rozhodl se tak mimo jiné kvůli úternímu prohlášení, které ČAFH zveřejnila po víkendové sebevraždě Kozáčikova někdejšího plzeňského spoluhráče Františka Rajtorala.



"Odsuzuji to, jak zneužili ve svůj prospěch a pro svoji publicitu tragickou událost a neštěstí hráče, kterého jsem osobně znal. Je to neuctivé. Z ČAFH tímto okamžitě vystupuji," uvedl Kozáčik v prohlášení pro ČTK. "Chci požádat i média, aby k tragédii, která se stala před pár dny, přistoupila profesionálně a s citem," doplnil slovenský reprezentant.

ČAFH v prohlášení na svém webu uvedla, že ji zpráva o Rajtoralově úmrtí nesmírně zasáhla. Asociace zároveň tvrdí, že se s hráči snaží o psychických potížích mluvit.

"Problémem stále je, že jsou zde kluby, které našemu setkání s hráči kladou odpor. Nemáme poté šanci předávat hráčům informace. Nejsme tu a nikdy jsme nebyli, abychom kritizovali kluby. Chceme informovat a vzdělávat hráče. Smutné na všem je, že právě Plzeň je klubem, kde nás k hráčům pustit nechtějí," uvedl sportovní ředitel ČAFH Dominik Rodinger.

Největší úspěchy zažil František Rajtoral v plzeňském dresu
Největší úspěchy zažil František Rajtoral v plzeňském dresu

Podle Kozáčika však ČAFH s hráči nekomunikuje tak, jak by měla. "Potvrzuji pochybnosti, o kterých se mluví ve sportovním prostředí v souvislosti s aktivitami ČAFH. Sám jsem se v minulosti přesvědčil, že lidé z vedení té organizace nemají respekt k hráčům, mám negativní zkušenost s komunikací s předsedkyní asociace," dodal Kozáčik na adresu Markéty Haindlové.

Jednatřicetiletý Rajtoral, který naposledy působil v Gaziantepsporu, se oběsil ve svém domě v Turecku. Podle médií trpěl psychickými problémy. Bývalý reprezentant přišel do Turecka vloni v létě z Plzně spolu s Danielem Kolářem , který v zimě Gaziantepspor opustil.

Rajtoral se podílel na zisku čtyř plzeňských titulů a dvakrát si zahrál skupinu Ligy mistrů. Klub a fanoušci uctí hráčovu památku při sobotním ligovém duelu s Duklou Praha.

ČAFH je jednou ze dvou hráčských asociací v Česku. Vznikla v roce 2011, kvůli sporům s ní ale Fotbalová asociace ČR vloni vypověděla memorandum o spolupráci. V únoru vznikla druhá organizace hájící práva fotbalistů Hráčská fotbalová unie (HFU).

Explzeňský Rajtoral (†31) spáchal sebevraždu. Podívejte se na jeho kariéru
Video se připravuje ...

Sportovci jsou tlačeni do výkonů a o svých problémech mlčí, říká koučka Březinová
Video se připravuje ...

Nikdy nezapomeneme! Osobnosti reagují na úmrtí Františka Rajtorala
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud