19. června 2017 • 15:32

Jednadvacítka se začala chystat na Itálii, Barák šetřil sval

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští fotbalisté do 21 let vstřebali nedělní porážku 0:2 s Německem v úvodním vystoupení na evropském šampionátu v Polsku a začali se chystat na středeční druhý duel skupiny s Itálií, který potřebují k oživení postupových šancí nutně vyhrát. Všichni hráči jsou po zápase zdravotně v pořádku včetně Antonína Baráka, jenž si zahrál utkání po více než měsíci.


Dvaadvacetiletý záložník léčil před Eurem svalové zranění a proti Německu naskočil v Tychách v 56. minutě. Dnešní trénink, který "Lvíčata" absolvovala před polednem v Katovicích, kde bydlí, sice ukončil dříve, ale spíše z preventivních důvodů a do utkání s Itálií by měl být fit.

"Skončil jsem spíš kvůli tomu, že sval je celkově unavený. Včera jsem skoro po pěti týdnech hrál poprvé zápas, odehrál jsem skoro 40 minut, byla to docela velká zátěž. Sval na to není zvyklý, musel si dnes odpočinout. Je potřeba, aby se to zase co nejvíc pošetřilo a uklidnilo," řekl novinářům Barák.

"Ale jinak si myslím, že jizva už je zahojená, tam by neměl být problém. Jestli to bude na základ, to nedokážu říct. Já bych samozřejmě hrozně chtěl, ale zase bych byl hrozně nerad, kdybych nějak třeba limitoval tým, abych upřednostňoval sebe. Uvidíme, ještě se budeme s trenérem bavit, jestli mě vůbec bude chtít do základu nasadit," dodal záložník, který ze Slavie od nové sezony zamíří do Udine.

Jednadvacítka si po prohře s Německem zkomplikovala boj o postup. Jelikož do semifinále postoupí pouze vítězové všech tří skupin, které doplní nejlepší celek z druhých míst, potřebují čeští mladíci ve zbylých dvou zápasech s Itálií a Dánskem zvítězit. Ani šest bodů přitom nemusí stačit.

"Tenhle systém je těžký, ale nic s tím nenaděláme. Nevymysleli jsme ho, ale je to pro všechny stejné. Věděli jsme, že potřebujeme na úvod uhrát bod nebo vyhrát, abychom se mohli odrazit. To se bohužel nepovedlo, a tak musíme vyhrát oba dva zápasy a doufat, že prostě Němci ztratí," řekl brankář Lukáš Zima.

"Naším cílem je dvakrát vyhrát a potom se uvidí. Jsme si vědomi sil Itálie, podle mě je to ještě lepší tým, než jsou Němci. Ty kluky znám opravdu dobře," uvedl záložník Udine Jakub Jankto. "Musíme dobře nastoupit a aktivitu udržet co nejvíc minut," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud