22. června 2017 • 19:33

B-týmy Olomouce, Slovácka a Zlína v příští sezoně už hrát nebudou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Tři moravské kluby z nejvyšší fotbalové soutěže Olomouc, Slovácko a Zlín rozpustily své B-týmy. Všechny tři byly v uplynulé sezoně účastníky MSFL, v nadcházejícím ročníku 2017/18 ale nebudou startovat v žádné mistrovské soutěži.


"Souvisí to s povinností prvoligových klubů zúčastnit se juniorské ligy. V Olomouci, Zlínu i Slovácku se rozhodli, že nechtějí mít vedle povinné juniorky nadále také B-tým," sdělil ČTK sekretář řídící komise pro Moravu Radek Šindelář.

Na dnešním losovacím aktivu klubů MSFL a obou moravských divizí v Olomouci tak byl do těchto soutěží zařazen pouze jeden B-tým, který má druholigová Opava. Startovat bude jako dosud v divizi E.

Díky odlivu B-týmů postoupily do MSFL nejen vítězové divizí D a E z Hodonína a Valašského Meziříčí, ale také celky, které v nich obsadily druhá místa, tedy Uherský Brod a Rýmařov.

Obě moravské divize mají letos po čtyřech nováčcích. Ve skupině D jsou jimi Ždírec nad Doubravou, Havlíčkův Brod, Strání a Tišnov, ve skupině E Bohumín, Vsetín, Šternberk a Ústí u Hranic na Přerovsku.

Bohumín, který kdysi býval účastníkem druhé ligy, se vrací do republikových soutěží po dvaceti letech. V sezoně 1997/98 sestoupil z divize E, do které se nyní vrací pod názvem FK Bospor Bohumín.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud