22. června 2017 • 20:09

Golfistka Frýdlová je po 1. kole na Roztěži na druhém místě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Golfistka Kristýna Frýdlová rozehrála výborně turnaj Czech Ladies Challenge okruhu LET Access, druhé nejvyšší evropské série. Česká amatérka zahrála první den pod spalujícími paprsky slunce na hřišti Casa Serena u Kutné Hory tři rány pod par a je na děleném druhém místě.


V desítce jsou další tři domácí amatérky. O ránu hůře než Frýdlová zahrály Hana Ryšková, Patricie Macková a Marie Luňáčková a jsou na děleném osmém místě.

Ze čtyř domácích profesionálek je nejlepší Šideri Váňová se skóre -1 na 17. pozici. Par při profesionálním debutu zahrála Karolína Vlčková (27.).

"Cítila jsem zdravou nervozitu. Hrála jsem dobré rány do greenu, možná až moc dobré, protože k první krátké přihrávce jsem se dostala až na osmé jamce, a to se nepovedlo," glosovala svůj výkon Frýdlová, která zakončila sebevědomé kolo dvěma birdie. Celkově jich zahrála sedm, zapsala i čtyři bogey.

Program prvního kola skončil těsně před příchodem bouřky. Do boje zasáhlo 26 domácích hráček. Šanci projít po pátečním druhém kole cutem, kterým postoupí 45 hráček do sobotního finále, má zhruba čtrnáct Češek.

Letos největší dámský turnaj na českém území, hraný s dotací 40 tisíc eur, vede zkušená skotská profesionálka Vikki Laingová. Jako jediná předvedla na rozpáleném hřišti a téměř za bezvětří díky pěti birdie a jednomu bogey výkon 67 ran.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud