28. června 2017 • 19:47

FIA prošetří Vettelův incident s Hamiltonem z Baku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Německý pilot Sebastian Vettel čelí možnému dalšímu trestu za kolizi s Lewisem Hamiltonem během nedělní Velké ceny formule 1 v Baku. Mezinárodní automobilová federace totiž začala incident oficiálně vyšetřovat. Mítink FIA se uskuteční v pondělí a jeho výsledek bude zveřejněn před dalším závodním víkendem v Rakousku (7.-9. července).


Lídr seriálu mistrovství světa Vettel za nesportovní manévr dostal už při závodu v Baku trest v podobně nucené zastávky v boxech na deset sekund a zároveň i tři trestné body. Případný další podobně oceněný prohřešek při rakouské Grand Prix mu může vynést zákaz startu.

Momentálně má totiž hvězda stáje Ferrari na kontě devět trestných bodů a při dosažení čísla 12 by nesměl příště závodit.

Vettel v neděli v 19. kole při jízdě za zpomalovacím vozem nejprve zezadu narazil do vedoucího Hamiltona, který nečekaně, ale podle dat z telemetrie v souladu s pravidly přibrzdil. Ze vzteku se pak posunul na úroveň britského pilota a na oplátku z boku vrazil do jeho vozu. Sklidil za to z mnoha stran silnou kritiku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud