24. července 2017 • 09:47

Volejbalistky v semifinále Grand Prix narazí na Polsko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Soupeřem českých volejbalistek v ostravském semifinále druhé divize Grand Prix bude Polsko. Před nimi se v sobotu na zimním stadionu v Porubě utkají Korea a Německo.


Češky ve dvanáctičlenné skupině obsadily čtvrté místo právě za polským týmem, ale coby pořadatel byly pro Final Four nasazeny jako jedničky. Polky byly čtyřka. Zápas se bude hrát v sobotu od 19:10, první semifinále začne o tři hodiny dříve.

Tým pod vedením hlavního kouče Zdeňka Pommera letos už na Polky narazil, v květnové kvalifikaci MS ve Varšavě po dramatu zvítězily Češky 3:2. Výhra byla klíčová pro postup do baráže o mistrovství světa.

Polky z devíti duelů Grand Prix letos stejně jako české hráčky sedm vyhrály, nasbíraly však o dva body více. Dvakrát podlehly (1:3 a 0:3) Korejkám, které druhodivizní skupinu vyhrály. Němky skončily rovněž s bilancí 8-1 a měly o dva body méně než asijské hráčky.

"Po třech turnajích máme sedm výher a dvě prohry, což je výborný výsledek. Za snahu, bojovnost a přístup patří všem hráčkám a realizačnímu týmu velké poděkování. Těším se do Ostravy na Final Four před domácím publikem a věřím, že navážeme na výkony z Grand Prix," řekl kouč Pommer po závěrečné výhře v Richmondu nad domácí Kanadou 3:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud