23. srpna 2017 • 23:31

Hlasy po utkání předkola fotbalové Ligy mistrů Slavia - APOEL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po odvetném utkání 4. předkola fotbalové Ligy mistrů Slavia Praha - APOEL Nikósie (0:0):


Jaroslav Šilhavý (trenér Slavie): "Jsem zklamaný. Myslím si, že mimo dvacetiminutovky na Kypru jsme byli lepším týmem. Bohužel ta první desetiminutovka nás stála postup. Chtěli jsme vstoupit do zápasu tlakem, zkusit dát co nejdřív gól. První se nám podařilo, to druhé ne. Hráče musím pochválit, odvedli velký výkon, akorát nás neustále zlobí produktivita. Soupeř byl kvalitní na míči, hráli takticky a natahovali to. Ale naše chyba, že jsme naše šance neproměnili. Věřím, že kdybychom dali první gól, diváci by se ještě víc chytli. V druhém poločase měl soupeř prostor, byl nepříjemný do protiútoků. Už tam tolik šancí nebylo. Přesto jsme z toho, co jsme si vytvořili, měli dát aspoň jeden gól. Soupeř by pak třeba znervózněl. Šance dostat se do Ligy mistrů byla veliká. Měli jsme titul, z toho pohledu jsme byli v mistrovské části a vyhnuli jsme se nemistrovské, kde by ti soupeři mohli být jinde. Bohužel zbývá nám Evropská liga. I tak věřím, že sem přijedou atraktivní soupeři."

Jan Bořil (obránce Slavie): "Je to veliké zklamání. Uteklo nám prvních deset minut u nich a doma jsme to chtěli napravit, ale vepředu jsme bezzubí a nedáme gól. To nás stálo postup. Kvalitu mají, ale dalo se s nimi hrát v pohodě, jenže hraje se na góly. Už jsme trochu nervózní, že jsme nedali gól ze hry. Chybí nám trochu klid a máme smůlu. Jejich zdržování byl extrém, už jsem chytal nervy a chtěl jsem do někoho zajet. Zklamal mě rozhodčí, že s tím něco nedělal. Chtěli jsme Ligu mistrů, i když jsme věděli, že máme Evropskou ligu. Když jsme to měli na dosah, tak jsme pro to chtěli udělat vše. Slavia nebyla dlouho v pohárech, tak sbíráme zkušenosti. Věřím, že i tohle nás posune dál."

Josef Hušbauer (záložník Slavie): "Je to zklamání, všichni určitě cítíme, že jsme mohli a asi i měli postoupit přes takového soupeře. Dá se říct, že během dvou zápasů vystřelili třikrát až čtyřikrát a z toho dali dva góly. My jsme těch střel i příležitostí měli víc. Oni dneska jen bránili, zdržovali a dopředu se tolik nehnali. My jsme měli dobrý začátek, první půle byla kvalitní. Dali jsme do toho vše. Pak už bohužel druhou půli od 70. minuty bylo vidět, že nám trochu docházejí síly. Že už to nebylo tak dynamické. Ukázali nám, jak se leží. Prvních deset minut u nich nám dali dva góly a to rozhodlo. Jinak si nemyslím, že by v něčem byli lepší."

Tomáš Souček (záložník Slavie): "Zkazili jsme si to v prvních minutách na Kypru. Pak jsme je přehrávali, ale prostě nám to tam teď nepadá. To mrzí, ale věřím, že se z toho rychle dostaneme. Pořád si říkáme, že to musí přijít. Že padne jeden gól a prolomíme to. Věřím, že to přijde už teď s Boleslaví. Přehráli jsme je, ale to ve fotbale nestačí. Ten se hraje na góly a oni dali dva. Bohužel máme jen Evropskou ligu, ale i tam jsou super týmy, tak uvidíme, koho nám v pátek nalosují. Já od malička miluju Arsenal, tak ten bych si přál ze všeho nejvíc. A pak někoho hratelného, abychom mohli postoupit. Samozřejmě jsme chtěli do Ligy mistrů, ale i Evropskou ligu bereme jako úspěch. Vždyť před třemi roky se málem spadlo a teď hrajeme evropské poháry."

Jorgos Donis (trenér APOELu): "Jsem nadšený, že jsem podruhé postoupil s tímto týmem do Ligy mistrů. Slavia byla velmi těžký soupeř a útočila ze všech pozic. Ale my jsme velmi dobře bránili a hráči předvedli spolehlivý výkon, hlavně v druhé půli. Do skupiny bych si nepřál Barcelonu."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud