22. září 2017 • 20:55

Hokejisté Zlína po čtyřech prohrách zabrali a zdolali Litvínov

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté posledního Zlína po čtyřech porážkách za sebou zabrali a porazili v 6. kole extraligy doma Litvínov 3:2. První plný bodový zisk v sezoně zařídil Beranům trefou v čase 59:22 útočník Pavel Kubiš. Zlín vyhrál nad Litvínovem na vlastním ledě už popatnácté za sebou a Severočeši na Stadionu Luďka Čajky čekají na úspěch od 3. října 2010.


"Spadl mi obrovský kámen ze srdce, protože jsem byl u vyrovnávacího gólu. Bál jsem se, že zase zbytečně ztratíme body," řekl po utkání Kubiš. "Musíme být pořád pozitivní a urvat body jakýmkoli způsobem. Ode dneška se můžeme odrazit. V neděli jedeme do Olomouce, kde máme také šanci na úspěch," doplnil střelec vítězného gólu.

Berani začali aktivně. Úvodní vyloučení Sörvika ještě Šťastný nepotrestal, ale v šesté minutě už se ale domácí doma v letošní sezoně radovali doma z gólu. Mezi kruhy zůstal nikým nekrytý Rihards Bukarts, který měl původně zůstat na dnešní duel mimo základní sestavu, a svou dělovku nasměroval pod horní tyč.

Litvínov, kterému chyběli Kubát a Jiří Doležal, poprvé zahrozil při hře čtyři na čtyři. Pilařovu dělovku ale Kašík ukryl v lapačce. Při následném oslabení ale hosté chybovali v obraně a Popelka se řítil sám na Kantora, který puk se štěstím vyrazil.

V prostředním dějství měla zase převahu Verva. Ve 27. minutě sice hrála v oslabení, i tak dokázala vyrovnat. Černý obkroužil Kašíkovu branku, a ačkoli se svým pokusem neuspěl, s dorážkou přispěchal Martin Hanzl. Hosté se dostávali do šancí po chybách zlínské obrany, ale litvínovští útočníci také neměli den.

Na začátku třetí části se Zlínští ubránili početní převaze soupeře. Ihned po návratu z trestné lavice se Ondráček dostal do přečíslení s Robertsem Bukartsem, který poslal Berany do vedení.

Mezi střelce se tak zapsal stejně jako jeho mladší bratr. "Dnes konečně hráli tak, jak jsme si představovali. Nebyli na trestné a dali góly. Každopádně jedna vlaštovka jaro nedělá," prohlásil trenér Zlína Martin Hamrlík.

Od té doby už ale byli domácí neustále pod tlakem. Obrovské možnosti měli Hübl, Lukeš či Jurčík, ale skvělý Kašík ve spolupráci se svou brankovou konstrukcí držel naděje svého týmu. Zlín ztrácí zápasy v posledních třetinách v nové sezoně často, a Litvínov to očividně věděl. V 57. minutě hosté vyrovnali díky Lukešovi.

Tlak Severočechů otupilo až Válkovo vyloučení, které sice Zlínští nepotrestali, i tak dokázali zápas strhnout na svou stranu. V tlaku v brankovišti dotlačil puk za Kantora 38 sekund před koncem Kubiš.

"Z pohledu ze střídačky si myslím, že náš brankář byl opakovaně atakován a nemohl tak zasáhnout," řekl trenér Litvínova Radim Rulík. "Nejsem si jistý, jestli bylo všechno v pořádku nebo ne. Já jsem nějak plácnul do puku a kluci se radovali, pak jsem dostal ránu, takže nevím, jak to přesně bylo," popsal situaci Kubiš.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud