13. října 2017 • 10:40

Podmol chystá pro pražské Gladiator Games salto vpřed

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Jeden z nejlepších freestylových motokrosařů světa Libor Podmol chystá pro blížící se FMX Gladiator Games v Praze nový trik, fanouškům v O2 areně chce předvést front flip, tedy salto vpřed. Pozadu nechce zůstat ani jeho mladší bratr Filip, jenž pilně trénuje dvojité salto vzad. Sedmnáctý ročník exhibiční akce se uskuteční v sobotu 4. listopadu.


"Front flip je náročný v tom, že se budu točit dopředu. Celý život skáču dozadu, takže nejtěžší je pro mě teď přepnout, hlavně v hlavě," uvedl Libor Podmol. "Jsou tu samozřejmě určité obavy a respekt k tomuto skoku. Letos na jaře jsem se ale rozhodl, že front flip skočím, takže teď denně pilně trénuji, aby si ho diváci mohli užít," podotkl světový šampion z roku 2010.

Zatímco v O2 areně budou bratři stejně jako další freestyle motokrosaři tradičně dopadat na tvrdý podklad, v současnosti skoky nacvičují s dopadem do ohrady naplněné molitanem. "Když skáčeme do molitanu, je důležité motorku pořád držet. Nesmím ji zahodit, aby se nestalo, že uletí a pak dopadne na mě. Přeci jen, je to 100 kilo železa," uvedl Filip Podmol.

Společně s bratry Podmolovými se v O2 areně představí i Petr Pilát, Martin Koreň, Daniel Bodin, Jason Cesco, Jamie Squibb, Brice Izzo nebo Julien Mannon. Po 17 letech se do Prahy vrátí i Edgar Torronteras, který byl v roce 2000 u zrodu akce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud