20. října 2017 • 09:38

Vettel věří, že boj o titul ve formuli 1 stále není ztracený

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Německý pilot Sebastian Vettel si nepřipouští, že už nemá boj o titul mistra světa ve formuli 1 ve vlastních rukách. Jezdec stáje Ferrari naopak věří, že když ve čtyřech zbývajících závodech počínaje nedělní Velkou cenou USA v Austinu předvede dokonalý výkon, bude mít šanci vedoucího Lewise Hamiltona z Mercedesu z první příčky sesadit.


Vettel přitom ještě osm závodů před koncem šampionát vedl, poslední tři Grand Prix ale italské stáji vůbec nevyšly a čtyřnásobný mistr světa na Hamiltona ztrácí 59 bodů. Britský pilot se navíc může opřít o skvělou bilanci v Austinu, kde vyhrál čtyři z posledních pěti závodů. A pokud tam v neděli získá o 16 bodů víc než Vettel, zajistí si čtvrtý titul.

"Ví se o mně, že sleduji statistiky, ale v tomhle případě jsem je hodil za hlavu. Stát se může všechno a musíme počkat až do konce, jak to dopadne. Poslední závody nám moc nepomohly, ale šanci pořád máme a to je jediné, co mě teď zajímá," prohlásil Vettel na webu formule 1.

Pokud však chce Vettel ještě mistrovství zdramatizovat, musí se vyvarovat výpadků z posledních Velkých cen. V Singapuru ani jeden z jezdců italského týmu po kolizi v první zatáčce závod nedokončil, zatímco v Malajsii Vettel startoval kvůli technickým problémům z posledního místa a nakonec dojel čtvrtý. Před dvěma týdny v Japonsku zase po selhání svíčky v zapalování v pátém kole z desáté příčky odstoupil.

"Naše šance jsou teď menší, ale pořád tam ta šance je. Máme skvělé auto, se kterým jsme všechny ty závody mohly vyhrát. To se nestalo, ale neznamená to, že nevyhrajeme další závody," uvedl Vettel. "Naše auto má obrovský potenciál, který ještě nenaplnilo," přidal.

Šampion z let 2010, 2011, 2012 a 2013 také odmítl, že by se v závěru sezony pokoušel Hamiltona rozhodit. "Musíme se starat sami o sebe a zajet čtyři dokonalé závody. Ostatní věci neovlivním, navíc na nějakou politiku nebo nějaké triky mě neužije," prohlásil.

"Navíc si myslím, že tyhle psychologické boje jsou dost přeceňované. Soustředím se jen na to, co se děje na trati. Zbytek neovlivním a i kdybych mohl, tak to není můj styl. Něco takového do sportu nepatří," přidal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud