22. října 2017 • 21:51

Obránce Holzer litoval, že Zlín nezopakoval výkon z Evropské ligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Zlínský obránce Daniel Holzer se jen těžko vzpamatovával z debaklu 1:5, který "Ševci" utrpěli na domácím trávníku v 11. kole fotbalové ligy od Mladé Boleslavi. Přitom o tři dny dříve svěřenci trenéra Bohumila Páníka odvedli vynikající výkon v Olomouci v duelu Evropské ligy, v níž remizovali s Kodaní 1:1.


"Do zápasu jsme šli s velkým sebevědomím právě po remíze s Kodaní. Chtěli jsme potvrdit výkon z Evropské ligy. V úvodu se nám to podařilo, jenže po prvním inkasovaném gólu přišel totální zkrat, všechno se nám sesypalo," řekl novinářům Holzer, kterého jako jediného zadáka trenér Páník pochválil navzdory prohře za dobrý výkon.

Slibně rozehraná partie se najednou ze strany Zlína zvrtla a hrubé chyby využili fotbalisté Mladé Boleslavi k otočení výsledku. "Udělali jsme jednu zbytečnou chybu. Předtím byla Boleslav zralá na více gólů než na jeden. Škoda, že jsme druhý gól nedotlačili. Potom jsme dostali další gól ze standardní situace po individuální chybě. Dávali jsme si přednost v šestnáctce. Všechno se pak zhroutilo," litoval zlínský obránce.

Ještě po poločase za stavu 1:3 měl Zlín naději na zvrat. "O poločase jsme si říkali, že dopředu nám to dnes jde hodně dobře. Boleslav byla zranitelná. Naši útoční hráči odváděli dobrou práci. Dnes jsme to bohužel nezvládli dozadu," analyzoval Holzer prohru.

Na únavu z náročného programu ale debakl nechtěl svalovat. "Můžeme být unaveni, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Jsme trénovaní na to, abychom odehráli dva zápasy v týdnu. Pokud na to někdo nemá, tak nemůže hrát ligový fotbal. V Anglii se hraje dvakrát týdně normálně," řekl Holzer a ocenil výkon střelce tří boleslavských branek Golgola Mebrahta. Považuje ho za nepříjemného hráče s velkou silou na míči a fantastickým zakončením.

"Dali jsme mu zbytečně mnoho prostoru. Ale celkově Mladá Boleslav nemá špatný tým. Jen zatím nenaplňovala svou kvalitu. V tabulce teď půjde nahoru," předpokládá zlínský obránce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud