13. prosince 2017 • 11:33

Znakařka Baumrtová postoupila na ME do semifinále stovky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Simona Baumrtová postoupila na mistrovství Evropy v krátkém bazénu v Kodani do odpoledního semifinále znakařské stovky. Česká rekordmanka obsadila v rozplavbách desáté místo časem 58,12 sekundy.


"Je příjemné, že jsem postoupila, protože letošní krátká Evropa je poměrně hodně nabitá. Jsem ráda, že jsem postoupila relativně v klidu. Čas je celkem normální. Ani jsem nechtěla plavat nějak zázračně rychle, moje hlava nebyla na to nastavená, ale bylo to v pohodě. Byla jsem docela nervózní a teď se budu hlavně soustředit na semifinále," uvedla Baumrtová v tiskové zprávě.

Další čeští reprezentanti se z rozplaveb neprobojovali. Nejblíže k postupu byla Petra Chocová, které na 50 metrů prsa chybělo do semifinále 17 setin sekundy. Znakař Tomáš Franta skončil na 200 metrů v osobním rekordu 1:53,33 čtrnáctý stejně jako Jan Micka na kraulové čtyřstovce.

Franta si maximum na dvoustovce vylepšil o tři desetiny sekundy. "Jsem spokojený, protože jsem si dal po roce osobák. Vidím to jako báječný odraz do dalších závodů. První závod je vždycky zvláštní, ale plavalo se mi pěkně," prohlásil Franta, který se zaměřuje na kratší tratě 50 a 100 metrů znak.

Mickovou hlavní disciplínou na ME bude čtvrteční patnáctistovka, na čtyřstovce měl ale zálusk na český rekord. "První dvoustovka byla dobrá. Pak jsem se snažil zrychlit, zapojit nohy, ale začal jsem odcházet. Ještě 50 metrů před cílem jsem byl celkem vpředu, ale pak se přede mě dostali další plavci. Jsem zklamaný, ale na druhou stranu trénuji hlavně na patnáctistovku. Věřím, že to bude mnohem lepší," řekl Micka.

Odpolední blok s prvními finálovými závody šampionátu začne v 17:00.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud