16. prosince 2017 • 19:31

Basketbalistky Hradce jsou po vysoké výhře v Trutnově třetí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalistky Hradce Králové zvítězily v 13. kole v Trutnově 98:52 a díky vysoké výhře stráví přelom roku na třetím místě tabulky o skóre před Slavií. Pražský celek jednu pozici ztratil, přestože zvítězil na palubovce KP Brno 85:80.


Slavia vyhrála pošesté za sebou. V brněnské přestřelce se v jejím dresu podělily o 48 bodů americké opory Stephanie Maddenová (26) a Kristi Bellocková (22), která přidala i 15 doskoků. Obě dohromady také schytaly 19 faulů a každá proměnila deset trestných hodů.

Brňanky prohrály potřetí z posledních čtyř zápasů a na pátém místě se na ně dotáhly městské rivalky Žabiny. Ty v další přestřelce udolaly Slovanku 86:81.

V poraženém týmu si přitom připsaly double double Američanky Mariah Kingová (17 bodů a 15 doskoků) a Deja Middletonová (17 a 12), navíc Denisa Harapesová byla s 23 body nejlepší střelkyní zápasu. Slovanka také proměnila osmnáctibodové manko ve vedení 81:79, přesto neuspěla. Rozhodly ztráty, kterých měly hráčky Slovanky na kontě o 12 víc.

"Mrzí mě, že když jsme vedli o 18 bodů, tak jsme s pár chybami v návratu do obrany nechali Slovanku lehce skórovat. Koncovku jsme si strašně zdramatizovali a zbytečně, ale jsem rád, že jsme bojovností vydřeli vítězství," řekl domácí trenér Viktor Pruša.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud