17. prosince 2017 • 23:02

Lyon zvítězil ve šlágru francouzské ligy nad Marseille 2:0

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Šlágr 18. kola francouzské ligy mezi fotbalisty Lyonu a Marseille vyhráli domácí 2:0 a bodově se vyrovnali druhému Monaku. Marseille prohrála poprvé od 10. září a na Lyon a Monako ztrácí ze čtvrtého místa tři body.


Lyon otevřel skóre v šesté minutě po velkém zaváhání brankáře hostů Mandandy. Fekirův přímý kop nebyl příliš důrazný, míč ale před gólmanem skočil a Mandanda si jej srazil do brány. Fekir skóroval z této standardní situace už potřetí v tomto roce, což se nikomu jinému v Ligue 1 nepovedlo.

Ve 14. minutě mohl po rohovém kopu vyrovnat Rami, jeho hlavičku ale brankář Lopes reflexivně vyrazil. Marseille následně převzala iniciativu, vyrovnávací branku ale nedala.

Na začátku druhého poločasu už se Tete radoval z gólu na 2:0, rozhodčí ale jeho branku neuznali kvůli ofsajdu. Vzápětí ale domácí přece jen uspěli. Po Fekirově rohovém kopu vystřelil Díaz, jeho pokus Mandanda vyrazil, k dalšímu centru se však dostal Cornet a tentokrát už Díaz hlavou marseillského brankáře překonal.

Čtvrt hodiny před koncem mohl vstřelit kontaktní branku střídající Sanson, trefil však tyč. V nastavení podržel domácí gólman Lopes při šancích Gustava či Sansona a Lyon oslavil třetí vítězství po sobě.

Po měsíci a půl nastoupil v základní sestavě Bordeaux záložník Jaroslav Plašil a odehrál 70 minut duelu v Nice. Jeho tým ale prohrál 0:1, jediný gól dal Balotelli. Nice zvítězilo počtvrté v řadě, zatímco hráčům Bordeaux se zejména na hřištích soupeřů nedaří: prohráli už šest venkovních ligových utkání za sebou, což se jim naposledy stalo v roce 1976.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud