Jakub Konečný
1. listopadu 2014 • 04:00

Titul? O něm české »El Clásico« nerozhodne, ale významně napoví

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou to dva nesmiřitelní sokové, jejichž rivalita nyní nemá v českém fotbale obdoby. Animozita vládne mezi majiteli obou klubů, pozadu nezůstávají ani fanoušci. Přesto se Plzeň i Sparta před vzájemným soubojem na jednom shodnou. Výsledek dnešního duelu držitele mistrovského titulu za sezonu 2014/15 ještě neurčí.



„Tohle utkání ještě nic nerozhodne. Buď bude mít jeden z týmů malý náskok, nebo to bude dál stejné jako nyní,“ prohlásil plzeňský kouč Miroslav Koubek.

Podobné hlasy zazněly i ze sparťanského tábora. Je to logické, po třinácti kolech ještě nikdo nikdy titul nevyhrál. Nicméně ta slova zároveň vyznívají jako zadní vrátka pro případný neúspěch. Jako takové malé alibi.

Je totiž jasné, že případné vítězství jednoho týmu by tím druhým pořádně otřáslo. Trenér Koubek bojuje o důvěru fanoušků, kteří s ním mají zatím trpělivost díky úspěšným výsledkům. Domácí prohra s arcirivalem by však křehký smír rázně utnula a zkušený kouč by se znovu ocitl pod obrovským tlakem – nejen příznivců, ale i klubového vedení, které mu smlouvou jen do konce sezony vyjádřilo už předem omezenou důvěru.

Sparta už má jeden turbulentní moment v této sezoně za sebou, kouč Vítězslav Lavička bez vážnějších otřesů vyřazení z Ligy mistrů ustál. Pokud by však český šampion v Plzni padl, pustil by soupeře už do čtyřbodového trháku – a hlavně by přišel o psychickou výhodu, kterou nastřádal v posledních pěti úspěšných vzájemných soubojích. Pracně znovunabytá pohoda by byla tatam, obhajoba titulu by se významně zkomplikovala.

Takže ano, výsledek dnešního šlágru ještě nic nerozhodne. Ale pokud to nebude remíza, která by zachovala status quo, určitě mnohé napoví.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud