Jan Jaroch
11. října 2014 • 05:30

Lendl jako Berdychův kouč? Srdce říká ano, hlava pochybuje

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ivan Lendl je chytrý chlap. Nedělá věci bez rozmyslu. A rozhodně nedá na to, co si myslí druzí. Ačkoliv ho už většina fanoušků vidí v trenérském křesle u Tomáše Berdycha, on zůstává zdrženlivý. Kdyby měl potlačit svůj odpor k cestování a zase se vrhnout na řemeslo kouče, musí si být stoprocentně jistý, že jde do skutečně správné situace.



Když si sundáme fanouškovské brýle, necháme mluvit hlavu a ne srdce, ukáže se, že bude hodně těžké, aby se jejich cesty proťaly. Podle statistik Lendl usuzuje, že má Berdych ještě tak rok otevřené okno k tomu, aby se zapsal mezi grandslamové vítěze. Trénování je však běh na dlouhou trať, předělat Tomáše může trvat mnohem déle.

Příští rok v září bude Berdychovi 30 let, pokud by vše neklaplo překvapivě bleskově rychle (rozuměj grandslamový titul) už v sezoně 2015, pokoušel by se tenhle pár o něco, co za posledních 46 let ještě nikdo nedokázal. A věřte, že Ivan Lendl na takové statistiky hodně dá. Riskovali byste v takovém případě své jméno, cenu na trhu a především svůj čas?

Nedejte se zmást. Lendl přiznal, že možnost trénovat českého kluka je pro něj přitažlivá. Je z něj cítit, že má Berdycha i jeho tým rád. To však ještě neznamená, že se vrhne bez rozmyslu do dalšího trenérského dobrodružství, o jehož možném úspěchu není sám stoprocentně přesvědčen. A třeba ani neví, zda může skutečně pomoct.

Plánovaná schůzka může být také jen zdvořilostní. Lendl ukáže úctu a respekt k Berdychovi. Ještě ale neřekl, že je to pro něj ta správná situace.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud