Jan Podroužek
25. února 2017 • 22:55

Slavia si jde pro titul. Plzeň neplzeň, Sparta nesparta...

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jihlava ještě měla kliku jako od blázince, že před týdnem byla Slavia trochu umírněnější. Příbram to vyloženě odnesla, všechno dostala od rozjetých červenobílých do obličeje. Výběr Jaroslava Šilhavého sice začal jaro „jenom“ proti patnáctému a šestnáctému týmu tabulky, ale to nevadí, protože stejně vypadá jako nejlepší mužstvo v lize, které nejdrsněji sprintuje za titulem. Plzeň neplzeň, Sparta nesparta.



První vystoupení na jaře už něco trochu naznačila. To slávistické doma s Jihlavou proběhlo celkem bez komplikací, výhra 2:0. Do toho kupa dalších šancí, pravda, něco málo měli i hosté, ale na neproměněné tutovky to beztak skončilo asi 7:2.

Zápas v Příbrami, na to se chvílemi ani nedalo dívat ze soucitu s domácími. Brutální jízda hostů, to jako komentář úplně postačí.

Sparta si s Bohemians vůbec neuměla poradit, vyhrála útle 1:0 tím, že dala gól ze třiceti metrů. Abyste si nemysleli, branka to byla úchvatná, všechna čest před Alešem Čermákem, výstavní štych. Jenže má to i druhou stránku.

Není totiž z mého pohledu pozitivní, že Sparta doma porazí průměrnou Bohemku 1:0 takovým gólem. Domácí nebyli schopni si vytvořit pořádnou gólovku, zmáčknout hosty, zadusit je... Uvidí se teď v Jablonci.

Záložník Slavie Jan Sýkora podal proti Příbrami skvělý výkon
Záložník Slavie Jan Sýkora podal proti Příbrami skvělý výkon

Viktoria ukuchtila výhru 1:0 nad poslední Příbramí, což je na první pohled strašně slabý výsledek. Hra opravdu nestála za moc, na druhou stranu kdyby byli Západočeši preciznější v zakončení, mohli vyhrát víc a byl klid.

Jenže takhle to moc dobře nepůsobilo a potvrdilo se to naposledy ve Zlíně. To spíš domácí měli vyhrát, dalo by se říct, ne úřadující mistr.

Zkrátka, momentálně je v daleko největší pohodě Slavia, zcela prokazatelně, evidentně. A už si taky vybojovala vedoucí pozici, i když má Viktoria zápas k dobru.

Její forma je navíc stále stoupající, v žádném případě neklesá a ani nekolísá. A jen taková forma je nejlepším předpokladem pro opakující se vítězství. Větším, než když se babráte se soupeři jako Viktoria a Sparta.

CELÝ SESTŘIH: Příbram - Slavia 1:8. Ngadeu dal hattrick, zářil i Sýkora
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud