Jan Podroužek
30. června 2017 • 11:37

Ve Slavii houstne konkurence, proto je lepší si zachovat pružnost. Žádné dva roky „natvrdo“

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V minulé sezoně by to bez nich nešlo. Nebyl by titul, dá se říct. Ale teď bude opory mistrovského ročníku pod dusivým tlakem nových příchodů, na české poměry obrovských jmen. Jaromír Zmrhal, Josef Hušbauer, Muris Mešanovič, a další. Tihle se teď dostali do pozice, do které je Slavia dostala systematickou prací, a není se vlastně čemu divit.



I přes úspěch na ligové scéně „sešívaní“ neubírají. Spíš naopak, hodně přidávají, zrychlují. Nabírají hráče jako Halil Altintop a Danny, protože za každou cenu se chtějí co nejrychleji prosadit v Evropě už teď.

Prosadit se znamená prolézt alespoň do skupiny Evropské ligy. To jim samozřejmě jenom tahle nová jména na soupisce zdaleka nemohou garantovat, tím spíš, když Slavia bude v předkolech nenasazená a je velká pravděpodobnost, že narazí na fakt těžké váhy.

Vedení se těmito přestupy, které volně navazují na předchozí transferové vlny, snaží zvětšit svou evropskou šanci. To je otázka sama pro sebe, jestli jsou to trefy, druhé téma, my zůstaneme u toho, co se tím mění v mužstvu.

A je to na první pohled velký zásah. Jen letmým postřehem lze vidět, že v tuhle chvíli je pozice například Jaromíra Zmrhala, Josefa Hušbauer , nebo Murise Mešanoviče v jasném ohrožení.

A teď problémy. U Zmrhala rozhodně jsou, protože už jen tím, že měl dvakrát nakročeno do zahraničí, a nikdy to nedopadlo, bylo by pro něj asi těžké kousnout, kdyby nakonec i ve Slavii skončil na zadku.

Dannyho parády, dříč Rotaň a hvězdný Altintop. Podívejte se, co umí posily Slavie
Video se připravuje ...

Josef Hušbauer se podle některých zpráv zatím o místo tolik bát nemusí, protože realizační tým s ním minimálně ještě v téhle sezoně chce hrát.

Ale Muris Mešanovič? Při tom vědomí, že vedení ještě hledá útočníka typu Milana Škody , je skoro na odstřel. Teoreticky může pořád zůstat na pozici číslo dvě, ovšem přinejlepším. V hierarchii se může propadnout i níž.

Ačkoliv trenér Jaroslav Šilhavý ujišťuje, že hráči mají dobrou povahu, a že je tahle konkurence požene dopředu, v určitém okamžiku každý z nich dobře uvidí, jak na tom v týmových plánech je. Jestli skoro beznadějně, bude dle přírodních zákonů následovat požadavek odejít pryč.

Slavia samozřejmě činí to, co ve svých očích vidí jako nejlepší, to ani nejde popřít. Logicky se povyšuje výš a výš, protože na to má peníze a chce naplnit vlastní ambice.

Ale sama musí být dostatečně připravená na to, co sebou takové velké příchody přinesou. A to si moc nepovídá s tvrzením šéfa Jaroslava Tvrdíka , že „hráči budou v klubu zůstávat minimálně dva roky“.

V takových situacích je lepší si zachovat pružnost a cit pro každou jednotlivou momentku. Bavíme se totiž o oporách, kterým teď jde o místo. Ne o fotbalistech, kteří jsou dopředu smíření s rolí sedavých diváků.

ANKETA mezi redaktory Sportu: Majstrštyk mezi posilami? Danny do Slavie!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud