Jonáš Bartoš
19. srpna 2015 • 19:21

Úkol Plzně pod Krejčím a Horváthem? Hlavní je nahodit ofenzivu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co se dá stihnut za tři pracovní dny ve fotbalovém klubu? Trenéři Krejčí s Horváthem v Plzni hráčům hlavně čistili hlavy tak, aby se udělala tlustá čára za výsledkovou lopotou posledních týdnů. Do zápasu s Vojvodinou své svěřence ladí na ofenzivní notu, snaží se je zklidnit v koncovce. Pokud tohle hráči zvládnou, disponují takovou kvalitou, aby srbskou Vojvodinu zadupali do země.



Trenérské duo Krejčí, Horváth hned v prvním duelu s Vojvodinou potřebuje s Plzní uspět, nejlépe vyhrát pohodlným rozdílem tak, aby český mistr letěl na odvetu do Srbska v klidu a zajistil si podzim v Evropské lize.

Populární plzeňské tváře může hřát fakt, že mužstvo je od trenéra Koubka dobře připravené. Přísný a precizní kouč dbal na každičký detail, s fyzičkou ani rozehraností by neměli mít hráči žádný problém.

Problém vězel jinde, především v hlavách všech borců ze Štruncových sadů. Zhoršená psychika a nálada v kabině se možná projevila ve slabší disciplinovanosti a také v mizerné koncovce, na které mužstvo v posledních týdnech opravdu hořelo.

Krejčí s Horváthem potřebují vrátit týmu sebevědomí. Zdůraznit, aby obouchaný kolektiv opět přešel ke způsobu hry, jaký Plzeň zdobí od zlatých časů Pavla Vrby. Přesně to má také nový trenérský štáb v úmyslu, vrátit týmu ofenzivního ducha a lehkost na kopačkách, kterou se dokázalo prosazovat i v evropské konkurenci.

Proti Vojvodině se tým na domácím hřišti určitě bude snažit hrát maximálně vysoko, presovat a bleskově přecházet do útoku. Krejčí už zdůrazňoval, že na jeho vkus Viktoria málo využívala náběhů krajních obránců, málo se cpala do útoku a přenechávala aktivitu soupeři.

Cíl je tedy jednoduchý - zbavit se jednoduchých nákopů vzduchem, zrychlit mezihru, přidat na kolmicích do stran, vysunout krajní beky a po nábězích za obranu se ještě víc tlačit do zakončení. Zároveň je důležité vyprášit z hlav ustrašenost tak, aby se hráči nebáli tíhy a důležitosti zápasu.

Pokud tohle šprýmař Horváth s odborníkem Krejčím dokáží, mají hned zkraje svého působení v Plzni vyhráno.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud