Karel Häring
10. října 2014 • 08:17

Turecký chaos nesmí ukolébat. Češi musí navázat na září

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

K nejznámějším hitům americké skupiny Black Eyed Peas patří píseň s názvem „I gotta feeling“, v níž se zpívá „That tonight's gonna be a good night.“ Dnes večer to bude dobrá noc.



Řada faktorů zatím naznačuje, že by i česká reprezentace dnes mohla zažít v Istanbulu povedený večer. Příprava národního týmu na druhý těžký zápas v kvalifikaci probíhala dosud bez komplikací.

Trenér Pavel Vrba má s výjimkou dlouhodobě zraněného Libora Kozáka a Thea Gebre Selassieho k dispozici kádr, který chtěl mít. Na některých pozicích bude mít dokonce těžké rozhodování, koho postavit. Tým je jednotný a sálá z něj vnitřní jednota, pohoda (nikoliv ve formě uspokojení) a soustředění, což bylo vidět i během předzápasového tréninku.

To domácí jsou na tom mnohem hůř. Kouč Fatih Terim musel řešit mnoho absencí, včetně klíčového střelce Buraka Yilmaze. Musí sáhnout až po třetí variantě Umutu Bulutovi, jehož trápí, stejně jako třeba Tomáše Rosického, malá vytíženost. Z šesti zápasů v sezoně odehrál za Galatasaray 127 minut a nedal ani gól.

A když už se turecký kouč nějak smířil s početnou marodkou, přišel do toho skandál s pistolí. Včerejší tisková konference se týkala především toho, jestli Gökhan Töre se svými kamarády před rokem skutečně ohrožoval dva spoluhráče z mužstva.

A do toho chaosu ještě přišla zpráva, že padesátitisícový kotel by nemusel být zcela zaplněný. Jako by vše hrálo do karet Vrbově týmu. Jenže by bylo nebezpečné dojmu o rozvráceném soupeři podlehnout. Turci vědí, že dnes nesmí zaváhat. Budou extrémně namotivovaní.

Nicméně Češi mají dostatečně zkušenou osu mužstva, aby uspokojení nepřipustili. Pořád platí, že pokud chtějí v Istanbulu uspět, musí zopakovat to, co předvedli s Nizozemskem: taktickou disciplínu, dobrou organizaci hry, maximální nasazení, přímočarost směrem dopředu i produktivitu. Tedy výkon na hranici možností současného výběru.

Pokud to dokážou, může to být dobrá, opravdu dobrá noc.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud