Michal Koštuřík
9. září 2014 • 19:30

Srdce je bonus, který nekoupíte. Jen tři hráči Zlína nejsou odchovanci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česko má unikátního mistra. V celém kádru PSG Zlín jsou jen tři hráči, kteří hokejově nevyrostli v Baťově městě! Také kompletní realizační tým je složený ze Zlíňáků. Za něj se po letech usídlení považuje také asistent Juraj Jurík, původem ze slovenské Skalice.



Právě tohle víc než cokoliv jiného je pro mě zárukou, že také další sezona bude pro klub úspěšná. Trenéři a experti často poukazují na to, že při vyrovnanosti soutěže rozhodují v zápasech maličkosti.

Největší z „detailů“ je pro mě srdce, schopnost vydat ze sebe ještě o chlup víc než soupeř. A tento bonus hraje pro Zlín. Nejen v minulé sezoně, ale už dlouhé roky. Jednou je z toho titul, jindy druhé místo či čtvrtfinále. Prostě stabilita, žádné skoky nahoru dolů podle toho, kolik peněz a jaké hráče se zrovna ten rok podaří sehnat.

V play off chyběla zlínská parta naposledy před šesti lety, v základní části patří pravidelně mezi špičku. Nevidím důvod, proč by to mělo být od pátku jinak. Jistě, po zlatém ročníku odešli talentovaní mladíci Honejsek se Zámorským, co do šikovnosti extraligová elita. Jenže výměna kus za kus se povedla.

Odchovanci Žižka s Vlachem juniorem rány zacelí, možná své předchůdce díky daleko větším zkušenostem ještě předčí. Čajánek pokračuje, Leška nestárne, talenti rostou. Možná z toho nebude obhajoba titulu, ale Zlín bude opět vysoko.

Tomu věřte.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud