Miroslav Horák
25. listopadu 2016 • 22:46

Tak trochu Black Friday pro Kometu, aneb Liberec zase mučí extraligu

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou chvíle, které v běžném životě proklínáte. Když je ucpaná komunikace před místem dojezdu a vy nestíháte to, co musíte. A když to nakonec jen tak tak stíháte a vám se vrátí nálada, přecpané parkoviště vás zase srazí dolů. Jenže pak vám to dojde. Právě takhle to má být! Všude narváno, hlad po dobrém hokeji, skoro až hmatatelný, návaly fanoušků. Cestou na hokej do Liberce mě tohle potkalo.



Z hlediska titulového snažení nešlo prakticky o nic. Nějaký tuctový zápas 24. kola z celkových dvaapadesáti. Bílí Tygři proti brněnské Kometě. Za dva dny se hraje další mač, pak zas a znovu, tak o co jde. Velký omyl!

Pod Ještěd se vrací mistrovská horečka. Jarní působivá jízda Bílých Tygrů za Masarykovým pohárem mnohé dojala, řadu lidí z branže inspirovala, některé naštvala. Někoho zdravě, jiného v obráceném stylu. Ale hlavně, Liberec ukázal cestu. Tak, jak by se měl hokej dělat. S vlastní pokrokovou myšlenkou, s pozorováním aktuálních světových trendů, ověřených, fungujících. S důkladnou snahou o vybudování silných vazeb a poutu ke klubu.

Liberec - Kometa Brno: Lakatoš po spolupráci s Bartovičem rozhodl o výhře Liberce
Video se připravuje ...

Tohle všechno cítíte, když parkujete (nakonec se našlo místo...) před libereckou arénou, vstupujete do ní a pak si vychutnáváte šťavnatou podívanou proti Kometě. Proč to nepřiznat, byl to parádní duel, výborný zážitek i pro toho, kdo má odkoukané stovky a stovky ligových partií.

Na tribunách u toho s vámi sedí skoro tisícovka německých fanoušků, pozvaných na atraktivní duel a pro které se moderovalo v jejich jazyce. Dobrý nápad, mimochodem. A nejen marketinkový.

Liberec - Kometa Brno: Před utkáním zazněla státní hymna
Video se připravuje ...

Zkrátka, ať se to někomu líbí, nebo ne, Liberec je synonymem extraligového pokroku. Boduje na více frontách, nejen na ledě. Ale i tam, byť leckteří pochybovali. Ti, kdož v zisku historického titulu viděli pouze loňské vydařené nákupy, na české poměry exkluzivní. Současnost ukazuje něco jiného.

Ačkoli Tygři v létě ztratili Birnera, přišli o Řepíka, odešly góly Vampoly, Bakoše, Valského, zmizela říznost Výtiskova, tým se valí dál. Jak to? Jinde by tak silné spláchnutí mistrovských esencí přineslo rozklad ambicí. Ne v Liberci. Tady se totiž povedlo postavit hokejovou univerzitu. Bolelo to, stálo to roky zkoumání a obrovské peníze, teď však barák stojí a může rozdávat rozumy. Kdo nechce nahlédnout, jeho chyba.

Pro Kometu to bylo v pátek tak trochu Black Friday, když ztratila vedení 3:0, ale i ona za celý večer absorbovala do sebe spoustu cenných informací. Teď je tak umět využít.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud