Miroslav Horák
23. února 2017 • 18:00

Soudní pře po ataku na Čáslavu? Nesmysl. Salfického nápad nemá šanci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Možná si ani nedovedu představit, jak v minulých dnech bylo po těle a jak těžko pořád ještě je Petru Čáslavovi. Pardubický srdcař, bojovník každým coulem, utrpěl v práci těžký otřes mozku, vypadaly mu zuby, nakousl si jazyk, obličej mu hraje modře, žlutě, fialově… To vše po tvrdém zákroku chomutovského beka Bretta Flemminga.



Dynamo teď přišlo s tím, že se možná uchýlí k řešení případu v civilní rovině. Upřímně? Podle mě bez šance něčeho dosáhnout, pouhopouhý výkřik do tmy.

Částečně chápu Dušana Salfického, nejvyšší šarže v klubu cítila akutní potřebu veřejně se zastat napadeného hráče a nového parťáka ve vedení Dynama. Mluvit však v éteru o eventualitě soudní pře, to je hodně tenký led.

A vůbec, když už, tak jdu do takové akce s pevným odhodláním a jasným vyřčením, kdo se ocitne na paškále pardubické zloby, případně žaloby. Salfického „zvažování“, uvidíme-možná, to je k ničemu. Možná tady šlo o první výstřel v kauze, není to vyloučené, jen tomu nevěřím.

Mnohem pravděpodobnější scénář zní, že u nevšedních úvah, vyvolaných emocemi po zhlédnutí aktuální Čáslavovy fotky ze špitálu, také zůstane a Pardubice v reálu nic nepodniknou.

Pardubice - Chomutov: Dvakrát zlomený nos a otřes mozku! Flemming loktem zboural Čáslavu
Video se připravuje ...

Nedovedu si představit, že by Dynamo mělo nějakou šanci na úspěch. V případu zákroku, v němž řada hokejových expertů vidí likvidační faul loktem, ale možná stejně početný tábor jiných odborníků z branže atak považuje za čistý hit a Čáslavovu chybu.

V kostce jde o nejasný případ a těžko celá věc doběhne tak daleko, že by na lidech v taláru bylo rozklíčování zákroku. Flemmingův strom nebyl z těch zákroků, kdy se tělo hráče či jeho hokejka stane zbraní v jasné snaze zlikvidovat hráče, pokud možno s trvalými následky.

Když před 17 lety v NHL raubíř Marty McSorley čepelí hole složil k zemi Donalda Brasheara, jenž upadl do bezvědomí, tehdejší kanadský vyšetřovatel podal žalobu za ozbrojený útok a obránce Bostonu putoval k soudu. Prasárna desetiletí, soudní řízení mělo logiku. Ale Flemmingův hit na Čáslavu? V mých očích záležitost dodatečného postihu na několik utkání, toť vše.

Spekuluje se, že Dušana Salfického k diskutovanému mediálnímu výstupu popoháněla snaha zakrýt přetrvávající výkonnostní potíže Dynama novým tématem, dobrá možnost zabodovat u pardubických fanoušků. Já si to nemyslím. Bývalý reprezentant spíš jen nedomyslel, že si leda naběhne.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud