Ondřej Kuchař
14. září 2017 • 19:01

Krádež léta, nebo férový deal? Názory na Pastrňákův kontrakt se různí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čekání je u konce. David Pastrňák zůstává hráčem Bostonu. Hodiny strávené za jednacím stolem nakonec přinesly ovoce v podobě podpisu šestileté smlouvy na 40 milionů dolarů. Otázkou však je, zda toho ovoce (rozuměj dolarů) přeci jen nemohly dohodit o krapet víc.



Jen málokterý podpis vzbudil na sociálních sítích a fanouškovských fórech takový ohlas. Pro někoho jde o super férový obchod. Podle jiných by měl David Pastrňák okamžitě vyhodit agenta, protože se vedením Bostonu nechal oškubat jako kuře. Je těžké určit, kde je pravda, avšak podobná nabídka – na 6 milionů dolarů na 6 let – ležela českému mladíkovi na stole už měsíce.

On ji spolu se svými agenty smetl ze stolu. Chtěl víc. To se sice povedlo, ale o závratné navýšení tedy vážně nešlo. Nárůst se po zdlouhavých tahanicích čekal jistě větší. Oproti původnímu návrhu jde o nárůst „pouhých“ 666 tisíc dolarů ročně. Délku smlouvy se natáhnout nepodařilo vůbec. Jeden by se až divil, proč se tedy jednání táhla tak předlouho.

Je to přesně měsíc, co Leon Draisaitl podepsal MEGAsmlouvu s Oilers (68 milionů na 8 let). Ještě o pár dnů dřív uzavřel lukrativní kontrakt i Ryan Johansen s Nashvillem (64 milionů na 8 let). O kontraktu Connora McDavida ani nemluvě (100 milionů na 8 let). Byl to velký boom extrémních smluv. Na hráčském trhu šlo o jakousi dočasnou inflaci. Ta ale opadla.

Brad Marchand pěknou smlouvu Davidu Pastrňákovi přeje
Brad Marchand pěknou smlouvu Davidu Pastrňákovi přeje

Bruins se trpělivost vyplatila. Čekali, natahovali jednání, stanovili si jasné hranice, za které nepůjdou. Generální manažer Don Sweeney vyšel z rokování každopádně jako jasný vítěz. Názory na výhodnost obchodu pro stranu Davida Pastrňáka se ale hodně liší:

„Sweeney to udělal chytře. Zatlačil ho do kouta, dostal do časového presu. Odvedl skvělou práci.“

„Podle mě jde jednoznačně o krádež léta! Hráč jako Pastrňák si rozhodně zaslouží víc!“

„Chlapče, potřeboval bys lepší agenty. Ty stávající bych za takovou smlouvu vyhodil.“

„Skvělá a hlavně férová dohoda pro obě strany. Konečně!“

Tohle je stručný výcuc z příspěvků na Twitteru a jednoho z fanouškovských fór Bruins. Sto lidí, sto chutí. Tedy názorů. Spokojené jsou ale soudě z bezprostředních vyjádření obě strany. Klub uškudlil maximum možného a hráč snad dostal, co chtěl. Vlk se nažral a koza zůstala celá.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud