Petr Adam
22. června 2015 • 19:32

Vykoupení v Londýně! Čechovi se vyplatilo na Arsenal počkat

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před rokem by na něco podobného nemohl Petr Čech myslet. Ani v zimě. Až nyní podle všeho přichází jeho dlouho očekávaný přestup z Chelsea na adresu odpovídající ambicím brankáře, jenž získal od roku 2004 na Stamford Bridge všechny myslitelné trofeje.



Pro Čecha muselo být mimořádně těžké přijmout roli náhradníka, kterou mu přisoudil trenér José Mourinho na začátku uplynulé sezony. Mnozí se domnívali, že za rok v roli Courtoisova záskoku ztratí podstatnou část svého renomé vybudovaného v úspěšných letech.

Mohl si postavit hlavu, trvat na svém okamžitém odchodu, jenže pak by si těžko mohl ukázat na klub podle svého přání. Chelsea by ho pravděpodobně poslala pryč z Anglie, nebo prodala do klubu, který ji v hierarchii Premier League přímo neohrožuje.

Arsenal je přesným opakem takové volby a Čechův odchod tak vlastně jde proti zájmům Chelsea – nebezpečně posiluje jednoho z největšího rivalů. Představuje tak uznání Čechovy výjimečnosti. Nejen za jeho dlouhé hvězdné období, ale i za způsob, jakým se vypořádal s postavením náhradníka.

Čech se nemusí učit novou řeč, stěhovat rodinu z Londýna, zvykat si na novou kulturu. Má předpoklady, aby naplnil očekávaní, která s ním fanoušci na Emirates Stadium spojují.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud