Romana Barboříková
4. prosince 2017 • 15:56

Mimozemšťanka Ledecká učarovává planetě Zemi. I dřinou a úsměvy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokaždé, když zajede nějaký dobrý výsledek, nezapomene vyzdvihnout práci celého svého týmu (trenérů, servismana, fyzioterapeuta a dalších). Ale jen sama Ester Ledecká je ta, která obzvlášť teď před olympijskými hrami, okouzlila svět. Čím? Unikátní kombinací alpského snowboardingu a lyžování na nejvyšší úrovni. Posledními výsledky, kdy pronikla do nejlepší desítky ve sjezdu. A v neposlední řadě i svou veselou povahou.



Tvrdí o sobě, že je mimozemšťan. A když se nad tím tak zamyslíte, něco na tom bude. Vždyť jak může normální smrtelník zvládat kombinaci dvou odlišných zimních disciplín a ještě navíc v nich být mezi světovou elitou? Nebo že by opravdu ožila superhrdinka STR z komiksů bratra Ledecké Jonáše?

Ať už je to jakkoliv, česká obojživelnice i v nové sezoně ukazuje, že od ní můžeme čekat velké věci. Možná už na únorové akci v Jižní Koreji, jejíž název je v týmu Ledecké v klatbě a za jeho vyslovení je pokuta 10 eur.

Naposledy ukázala svůj potenciál o minulém víkendu v kanadském Lake Louise, kde ve sjezdu vlétla do světové desítky, když v sobotu skončila sedmá. „Byl to skvělý víkend,“ hodnotili Ledecká i její lyžařský trenér Tomáš Bank.

A to si vezměte, že po snowboardovém tréninku si sjezd vyzkoušela až ve čtvrtek před závody při oficiálním tréninku. Předtím byla nachlazená, a tak zlepšování techniky a seznamování se s podmínkami vzalo za své a místo toho musela zůstat na hotelu. „Ale aspoň si odpočinula,“ prohlásil kouč, který často poukazuje na to, že musí svou svěřenkyni vyhánět ze sjezdovky. Ona by totiž nejraději trénovala ještě o hodinu déle, než co jí trenéři vyměří.

I v této neuvěřitelné píli spočívá její výjimečnost, které si všimli už i samotní zahraniční lyžaři takových zvučných jmen jako Lindsey Vonnová či Marcel Hirscher. A velký prostor věnoval Češce na svých stránkách i slovutný The New York Times.

A rozhodně není všem dnům konec. Vždyť Ledecké je teprve 22 let a velkou budoucnost má držitelka dvou zlatých a jedné stříbrné medaile z MS ve snowboardingu ještě před sebou.

Ledecké si všimly NY Times. Je naše vlajková loď, říká manažer, který pracuje i pro Čecha
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud