Tomáš Podvín
20. března 2016 • 22:56

Sparta je teď jinde než Slavia. Hraje sebevědomě a umí i přitlačit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má odvážné plány. V následujících sezonách by pražská Slavia chtěla konkurovat Spartě s Plzní v boji o mistrovský titul a pravidelně hrát evropské poháry. K tomu ale vede ještě hodně práce. Derby, které letenský tým ovládl 3:1, ukázalo, že momentální Sparta je o kus dál než současná Slavia.



Zatímco na podzim předvedla v derby Sparta hodně špatný výkon a domácí Slavia ji naprosto nečekaně porazila, v odvetě na Letné to byl jiný obrázek. A to přesto, že po poločase hosté o gól vedli. Nešlo se totiž ubránit dojmu, že tohle prostě nemohou vydržet.

Sparta byla aktivnější, více držela míč a ve druhém poločase navíc výrazně zlepšila finální fázi. Slavia se tak chvilkami bránila pouze za cenu odkopů a zákroků na poslední chvíli. A to už musíte mít hodně štěstí, abyste něco takového přežili 45 minut.

Slavia nevydržela. Dvakrát inkasovala po individuálních chybách, ale nutno dodat, že ty vyplynuly z celkového obrazu hry. Hosté prostě byli chvílemi až pod drtivým tlakem. Derby ukázalo, že co se týče jistoty na míči, kombinace a souhry, je Sparta mnohem dál než její věčný rival.

Svěřenci Zdeňka Ščasného navíc prožívají mimořádně povedené období. V domácí lize jsou na jaře zatím stoprocentní a v Evropské lize se rozjeli k velkolepé jízdě. Od podzimu se totiž zlepšili hned v několika aspektech hry.

Když mužstvo vede a herně se mu daří, je sebevědomí samozřejmě vysoko. Sparta už ale na jaře dokázala, že umí zvládnout i zápasy, které se pro ni dobře nevyvíjí. V derby potvrdila, že ji nedělá problém přitlačit a soupeře porazit za cenu velké dřiny a obětavosti.

Dva góly, kterými sparťané duel se Slavií otočili, jsou toho jasným důkazem. Žádné parádní akce, žádné krásné trefy, ale góly díky velkému důrazu a ochotě jít se před branku soupeře „rvát“. To Spartě v minulosti hodně chybělo.

Slavia si ovšem zaslouží čas, svou éru teprve začíná. Zatímco Sparta v zimě kádr ladila, „sešívaní“ ho budovali a vytvářeli. Derby bylo každopádně hodně poučné pro oba týmy. Spartě dalo další důkaz, že se posouvá kupředu správným směrem, ale i sebemenší zaváhání může být ihned potrestáno. Slavii zase naznačilo, že prostoru pro zlepšení je stále dost a v čem má její rival v tuto chvíli náskok.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slavia 3:1. Derby pro Spartu, Slavii zničila po půli
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud