Martin Hašek
8. srpna 2017 • 13:24

Nepříjemný soupeř na mistrovství světa, atlety v Londýně kosí běhavka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LONDÝNA | Světový šampionát atletů v Londýně postihla zdravotní kalamita. Mezi závodníky se rozmohla gastroenteritida a problémy postihly i velké jméno. Botswanský sprinter Isaac Makwala se odhlásil z pondělního rozběhu dvoustovky. Doufá ale, že na večerní finále čtvrtky v očekávaném hitu proti světovému rekordmanovi Waydu van Niekerkovi bude fit.



„Podle lékařů IAAF zjevně trpím otravou jídlem, která postihla několik dalších atletů na hotelu,“ napsal Makwala na Facebooku. „Doufejme, že mi povolí startovat (ve finále čtvrtky).“

Makwala by podle pravidel v případě odstoupení z dvoustovky neměl do finále čtvrtky nastoupit, dostal ale lékařskou výjimku. Pokud bude fit, bude tak ve finále závodu na 400 metrů na startu.

Organizační výbor šampionátu potvrdil, že se v jednom z oficiálních hotelů MS objevily případy gastroenteritidy.

„O postižené se starají týmoví lékaři i lékaři organizačního výboru,“ uvedli pořadatelé v prohlášení.

Problémy postihly Kanaďany, maratonec Eric Gillis musel po třiceti kilometrech odstoupit. Irský překážkář Thomas Barr se odhlásil z pondělního semifinále.

„Večer jsem se necítil dobře a pozdě v noci mě postihl velký záchvat gastroenteritidy. Celý rok jsem se na mistrovství světa soustředil. Jsem zdrcený, že jsem musel odstoupit,“ povzdechl si Barr.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud