Martin Hašek
20. května 2016 • 17:33

Dvořákova dcera den po maturitě běžela na tretře: Neuvěřitelná atmosféra!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle byl pro devatenáctiletou atletku Kateřinu Dvořákovu parádní zážitek. Dcera trojnásobného mistra světa v desetiboji Tomáše Dvořáka si na Zlaté tretře den po maturitě zaběhla závod na 100 metrů překážek mimo jiné s kanadskou vícebojařkou Brianne Theisenovou-Eatonovou.



Jen pár minut před tím, než na ostravský tartan vyjela vyparáděná auta s hvězdami mítinku k čestnému kolečku, si Kateřina Dvořáková poprvé vyzkoušela, jaké to je běžet před plnými tribunami.

„Je tady strašně moc lidí, je to neuvěřitelný, všichni tleskají, všichni povzbuzují,“ pochvalovala si Dvořáková. „Běželo se mi skvěle. Start se mi nepovedl, zaspala jsem. Ale měli jsme hrozně hezky a atmosféra je neuvěřitelná.“

Dvořáková skončila časem 13,96 sekundy jen pět setin za svým osobním rekordem a užila si závod se slavnou soupeřkou. Vítězná Kanaďanka Brianne Theisenová-Eatonová je dvojnásobnou vicemistryní světa v sedmiboji a manželkou světového rekordmana v desetiboji Ashtona Eatona.

„Neměla jsem s ní možnost mluvit, ona přišla hodně pozdě, když už jsem byla rozcvičená,“ popisovala Dvořáková, kterou její slavné jméno s její sestrou Barborou v atletice ovlivňovalo jen v samém začátku kariéry.

„Lidi už to vzali. Když jsme byly menší, měly jsme to pořád. Teď mí vrstevníci ve škole nevědí, kdo Tomáš Dvořák je. Všichni to berou v pohodě,“ líčí Dvořáková.

Jeden letošní velký úkol už zvládla, když ve čtvrtek odmaturovala. Teď doufá, že se jí podaří splnit limit na červencové mistrovství světa juniorů v Bydhošti (13,87).

„Uvidíme, jestli se tam dostanu,“ říká Dvořáková.

Theisenová-Eatonová si ostravský mítink pochvalovala jako dobrou přípravu na vícebojařský mítink v Götzisu.

„V Ostravě se mi líbí. Je tu skvělé publikum, rychlá trať, prostě vynikající podmínky. Je příjemné a zábavné soustředit se jen na jednu disciplínu. Cítím se úžasně odpočatá,“ uvedla Theisenová-Eatonová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud