10. října 2016 • 11:59

Neposlušný vodič. Ze závodu měl odstoupit, maraton však nakonec vyhrál!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nečekaným triumfem Keňana Festuse Talama skončil nedělní maraton v Eindhovenu. Jednadvacetiletý běžec měl jako vodič po 35 kilometrech ze závodu odstoupit, nakonec však maraton dokončil ve velmi solidním čase 2:06:26. Za traťovým rekordem zaostal jen o 40 sekund.



S Talamem, jenž měl za úkol rozběhnout závod na čas 2:06, drželi na 30. kilometru krok pouze dva krajané, obhájce prvenství Stephen Chebogut a vítěz Rotterdamského maratonu Marius Kipserem. Brzy však odpadli i oni, zatímco Talam nasazené tempo udržel a nakonec vyhrál s náskokem více než minuty a půl před druhým Kipseremem.

"Jsem opravdu moc šťastný, porazit tak dobré běžce je skvělý pocit," řekl po závodu Talam, jehož dosavadním největším úspěchem bylo druhé místo v loňském půlmaratonu ve Verbanii.

"Festus v posledních kilometrech dokázal, že je skvěle připraven. Na to, že v Eindhovenu startoval poprvé, dosáhl skvělého času. Jsem si jist, že má před sebou velkou budoucnost," uvedl na adresu mladého Keňana ředitel závodu Edgar de Veer.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud