Richard Šíma
23. listopadu 2015 • 05:00

Půvabná reportérka ČT boxuje v ringu! Monoklu se nebojí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla zvyklá sbírat vavříny na tartanových drahách. Do podvědomí sportovních fanoušků se ale někdejší atletka a mistryně republiky Markéta Pernická zapsala spíše až jako televizní sportovní redaktorka. Atletice už dala vale, vrhla se na box. Má za sebou první ostrý zápas a hned vítězný. Na nedávné Box Gala Night porazila o něco zkušenější Gabrielu Čechákovou. A už se prý chystá na odvetu. 



Práce ji nutí čas od času se postavit před televizní kameru. Toho, že ji diváci při vysílání někdy uvidí s monoklem ve tváři nebo s přeraženým nosem, se Markéta Pernická nebojí. Má prý velmi kvalitní dvojité krytí.

Pro box se bývalá republiková šampionka v běhu na 400, 200 a 100 metrů rozhodla ve chvíli, kdy se po mateřské dovolené odhodlala vrátit ke  sportu. „Původně jsem nechtěla bojovat, šlo mi jen o to vrátit se zpět do kondice. Mým soupeřem byl jen pytel,“ líčí Pernická. Její pozoruhodný styl neunikl ostravskému trenérovi Josefu Pekárkovi. Když ji viděl, přesvědčil ji, že by to měla zkusit v ringu. „Jsem pro každou špatnost. Takže jsem se rozhodla to zkusit,“ vypráví sympatická sporťačka.

Následoval tvrdý každodenní trénink. Sedmiměsíční dřina pod dohledem Milana Mezeie, bývalého boxera a také maséra vítkovických hokejistů. Bolelo to. Když dostala první ránu na bradu, lehla k zemi a chvíli o sobě nevěděla. „Trenér mi řekl, na kterou stranu mám uhnout. A já uhnula na druhou. Dostala jsem ji a zatmělo se mi,“ vybavuje si bývalá atletka a také florbalistka.

Soupeřka krvácela, sama dostala jednu ránu

Tréninkové útrapy zvládla. A přišel den D, kdy před třinácti sty diváky vstoupila do ringu. „Tíha atmosféry na ni dolehla. Spoustu taktických věcí, které měla dělat, najednou úplně zapomněla. Má ale obrovskou výhodu v té atletické průpravě,“ podotýká k věci Mezei. „Máme ovšem ještě na  čem pracovat. Vyladit techniku, zvládnout taktiku, je toho pořád dost,“ dodává trenér.

Svůj první zápas zvládla. Porazila Gabrielu Čechákovou, svěřenkyni trojnásobné republikové šampionky Ester Konečné. „Nejdřív ji počítali, pak jí dokonce tekla krev z nosu. Ona mě trefila jednou,“ bilancuje Pernická svůj první zápas. A už se těší na odvetu. „Oficiální výzva ještě sice nepřišla, ale v novinách jsem četla vyjádření trenérky Konečné, která řekla, že k té výzvě asi dojde. Já ji přijmu,“ tvrdí Pernická odhodlaně.

V redakci České televize se o zdraví své sportovní redaktorky údajně neobávají. „Kolegové to prožívali se mnou. Moc mi fandili,“ poznamenává. Co se stane, až jí některá ze soupeřek direktem způsobí třeba podlitinu pod okem?

„To se nestane. Mám výborné dvojité krytí, přes to se nikdo nedostane,“ prohlašuje matka pětiletého Jonáše. Odvetný zápas s  Gabrielou Čechákovou by se podle Pernické mohl uskutečnit na jaře.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud