8. listopadu 2016 • 20:59

S nulou, ale se ctí. Ragbisté padli se slavnými Barbarians 0:71

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude to bolet, prohrajeme, ale užijeme si to. Jak čeští ragbisté v kampani na duel se slavným výběrem Barbarians FC slíbili, tak také učinili. Do měření sil s hvězdným týmem dali vše, a stačilo to na porážku 0:71. I tak ale spolu s šesti a půl tisíci fanoušků na pražské Markétě důstojně oslavili 90. výročí vzniku ragby v Česku.



Výběr přezdívaný "Baa-Baas", jenž se skládá především z Novozélanďanů, Australanů a Jihoafričanů, hrál v sobotu ve Wembley proti Jihoafrické republice (31:31), ale na pražském stadionu, kde se jindy utkávají hlavně plochodrážníci, se rychle rozkoukal.

Barbarians šli brzy do vedení 7:0 díky položené pětce s následným úspěšným kopem. Češi se pak sice v průběhu první čtyřicetiminutovky ocitli několikrát na dosah bodům, ale soupeř byl proti. Favorit pak znovu zabral a vytvořil si velký náskok.

S nulou, ale se ctí. Ragbisté si porážku 0:71 se slavnými Barbarians užili
Video se připravuje ...

I ve druhém poločase bavili Barbarians nápady v útoku, Češi naopak nadále jen těžko hledali skulinku v jejich obranné hradbě. Hlediště několikrát během mrazivého podvečera sportovně ocenilo kvalitu na soupeřově straně, ale bouřlivý aplaus si po utkání vysloužili hlavně domácí.

"Byl to velký zážitek. Splnilo to účel, užil jsem si to na 100 procent, přesněji ale asi na 200. Opravdu moc jsem si to užil a spoluhráči určitě taky. Atmosféra byla neuvěřitelná a strašně bych si přál, aby tohle bylo každý zápas s reprezentací," řekl novinářům český rojník Robert Voves.

"My jsme se snažili, ale jak je vidět, tak je to výběr složený skutečně z nejlepších hráčů. Ten výsledek je, jaký je, ale o ten tady až tolik nešlo. Hlavní bylo představit ragby a mít ten zážitek. Zároveň ale výsledek odráží i to, že máme pořád co dělat a že máme spoustu práce před sebou," doplnil Voves.

"I když je mrazivo, hrozně si to tady užíváme. Včera jsme byli na Pražském hradě, Staroměstském náměstí a dali si taky pár piv. Máte ho tady hrozně dobré. Zápas samotný na malém stadionku byl pro nás naprosto unikátní zkušeností, bylo to perfektní," pochvaloval si Andrew Ellis.

Sam Carter s číslem 6 se vrhá do klubka českých hráčů
Sam Carter s číslem 6 se vrhá do klubka českých hráčů

Rovněž pro české ragbisty šlo o jedinečnou zkušenost. "Jsou to dva velmi odlišné světy, v organizaci hry, ve všem. Za soupeře hrají profesionálové, ty jsme my měli v týmu jen čtyři. I proto je ten výsledek takový, jaký je. Ale musím ocenit, že kluci předvedli skvělý výkon. Možná nejlepší od doby, co jsem u týmu," řekl polský kouč českého výběru Tomasz Putra, jenž působí u týmu od podzimu 2013, kdy byl ještě asistentem.

Obě mužstva následně čekal společný večer. "Určitě přijmeme to pozvání Barbarians na pivo. A moc rádi. K ragbyovému zápasu taková společenská událost patří. A my jsme všichni gentlemani a těšíme se na to," ujistil Voves.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud