18. září 2016 • 16:56

Squashistky Haštalu překvapily: z Evropy vezou páté místo

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bojovaly proti velké konkurenci. Anglické, francouzské týmy, profesionální squashistky... Přesto ženský squashový tým Haštal W Fotorobot získal na mistrovství Evropy v britském Ponterfractu páté místo. Rozhodlo o tom utkání proti finskému Espoo Squash Rackets klubu, který české hráčky porazily 2:0. ME se zúčastnilo 14 mužských a 10 ženských týmů. Haštal hrál ve složení Zuzana Kubáňová, Eva Feřteková, Hana Vavříková a Kateřina Vágnerová. Pátým místem squashistky navázaly na loňský výsledek mužské Viktorie Brno, která byla také pátá. Mistrovský tým Buldoci Praha se na evropský šampionát nepřihlásil.



„Je to pro nás největší úspěch. Byly jsme obodované jako výkonnostně sedmý nejlepší tým turnaje, takže nás pátá příčka velice těší,“ prohlásila Zuzana Kubáňová, jednička týmu, který měl v základní skupině anglický Pontefract, francouzský Mulhouse Squash Club, irský Sutton LTC a skotský Newlands LTC.

Češky v základní skupině vyhrály dva zápasy a skončily třetí. „Anglický a francouzský tým byl pro nás nedostižitelný. Hrály tam holky z první světové třicítky žebříčku PSA,“ tvrdila Kubáňová.

V zápasech o umístění pak pražský Haštal porazil irský Top Challenge SE a finské Espoo Squash Rackets Club 2:0. Tím si zajistil pátou příčku. Kubáňová například zvítězila nad rakouskou jedničkou Birgit Coufalovou, 80. hráčkou světového žebříčku PSA.

Vítězem ženského turnaje byl anglický tým Edgbaston Priory a v mužské soutěži se stal evropským mistrem německý Paderborner SC.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud