11. května 2017 • 16:02

Králem Evropy už bojovník Klauda je, teď chce zlato ze světa

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší zápas kariéry, bitva o zlato na mistrovství světa. Thajboxer Jakub Klauda z trutnovského klubu Highlanders Spartak si to ale v pátek rozdá v ringu o světový titul. Zleto z Evropy už má, teď může dosáhnout v Bělorusku na ještě vyšší metu, v cestě mu domácí hvězda. „Chtěl bych udělat výsledek, ale konkurence bude velká,“ prohlašoval před mistrovstvím bojovník. Teď se možná dočka splnění velké snu.



Mezi elitu se nyní čtyřiadvaacetiletý bojovník, který s thajským boxem začínal v šestnácti letech (do té doby dělal karate a plavání), dral postupně. V roce 2013 byl vicemistrem Evropy, na tenhle úspěch dosáhl v portugalském Lisabonu, o tři roky později v Chorvatsku už to klaplo a na krku se mu houpala zlatá medaile. To bylo ve váze do 86 kilogramů.

Následně se posunul do vyšší váhy a sbírá další úspěchy. „Na thajském boxu se mi líbí všestrannost, mám rád lokty a kolena,“ naznačuje bojovník, co mu imponuje na odvětví, kterému se věnuje.

Má kliku i v tom, že se mu zatím vyhýbají vážnější zranění. „Jen po mononukleóze jsem měl problém s holeněmi a jednou jsem měl prasklý bubínek,“ prozrazuje. Do páteční bitvy o zlato ale půjde v plné palbě. „Člověk ví, že to bčas bolí, ale když je trénovaný, tak je na to zvyklý,“ dodává Klauda.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud