František Prachař
5. listopadu 2008 • 15:28

Kraj: Napůl boxovat nebudu

TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden neúspěch často zboří celou kariéru. Podobné hrozbě nyní čelí i boxer RUDOLF KRAJ. Po prohraném boji o titul mistra světa s Italem Fragomenim není jisté, zda od německé stáje SpotLight dostane důvěru jako potenciální šampion.



Existuje i varianta, že by kvůli první porážce u profesionálů s boxem nadobro skončil. Rád by zůstal, ale jistotu nemá. „Rudy Mlátička" jde zítra na operaci s levým loktem, který si v duelu poranil.

Vedle toho v prosinci otevře sportovní centrum v Mělníku, které zabere mnoho času. Proto ve třiceti letech zváží, zda investuje do živnosti, nebo do zápasů v ringu.

Opravdu hrozí, že s boxem skončíte?
„Všechno záleží na dohodě s manažerem a na tom, jestli mě budou v týmu dál chtít. Taky je to o tom, jaký zápasy bych boxoval. Ve čtvrtek jdu na operaci a příští týden jedu do Německa jednat. Prostě to bude o tom, jestli by se mi ještě ta dřina vyplatila."

To znamená, že třeba za půl milionu už byste boxovat nešel a radši se staral o své sportovní centrum?
„Půl mega jsou ještě dobrý peníze. Já to ale myslím tak, jestli půjde skloubit všechno dohromady. Centrum znamená hodně práce, po operaci levýho lokte budu muset mít volno a budu se věnovat podniku. Boxovat bych mohl nejdřív v březnu."

Takže stojíte před rozhodováním, zda box, nebo podnikání?
„Určitě bych strašně chtěl získat titul mistra světa, ale mám jasno. Napůl boxovat nebudu. Buď se tomu budu věnovat naplno s tou vidinou, že dostanu šanci. Když tu možnost mít nebudu, skončím úplně, nebo začnu v jiný stáji, která mi to umožní. Možností je spousta. Zatím nevím, co se stane."

Od zápasu uběhly téměř dva týdny. Proč jste ještě nemluvil s manažerem?
„Byl jsem s ním v kontaktu jen přes kamaráda Jirku Zavadila, kterej to za mě řeší. Já mluvil jenom s trenérem. Žádný resumé z toho ale neplynulo, uvidí se po schůzce. Údajně ale manažer chce zajistit, abych moc nespadnul na žebříčku. Když se to povede, budou si mě chtít udržet. Taky je možný, že půjdu vyřazovací zápas s některým kolegou ze stáje. To už jsem před dvěma lety podstoupil s Melkomjanem. On skončil, já zůstal."

Jak nyní s odstupem času hodnotíte prohru v boji o titul, který získal Fragomeni předčasně poté, co se zranil?
„Snažil jsem se od toho oprostit. V tomhle showbyznysu to tak chodí a nemá cenu to dál rozebírat. Já věděl, že když boxuju na jeho domácí půdě, tak ho musím rozsekat, jinak nevyhraju. Tohle jsem nezvládl, tak jsem prohrál. Byla to moje chyba. Snažil jsem se, ale nepovedlo se."

Články odjinud


Články odjinud