20. června 2009 • 17:14

Smrž si vyjel svou první pole position

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Český motocyklový jezdec Jakub Smrž poprvé v kariéře vyhrál v mistrovství světa superbiků kvalifikaci. V italském Misanu si dnes zajistil první místo na startu nedělního závodu s náskokem 174 tisícin sekundy před druhým Britem Jonathanem Reou.



Třetí místo obsadil Američan Ben Spies, který dominoval takzvanému superpole ve všech dosavadních sedmi letošních závodech. První řadu na startovní roštu doplní ještě domácí jezdec Michel Fabrizio.

"Mám z toho velkou radost. Je to paráda, být poprvé na pole position. Nedařilo se mi jen v superpole, ale vůbec se mi tu jezdí dobře," pochvaloval si Smrž na webu šampionátu.

"Doufám, že dokážu konkurovat ostatním i v závodu a poperu se o stupně vítězů. Loni to tady bylo dobré, ale rád bych, kdybych se posunul ještě výš," uvedl šestadvacetiletý jezdec se strojem Ducati. Před rokem obsadil Smrž v Misanu sedmé a deváté místo.

Na stupně vítězů se během svého tříletého působení v mistrovství světa superbiků zatím prosadil pouze jednou, v dubnu v Assenu vybojoval v první jízdě třetí místo.
Právě na nizozemském okruhu měl před dvěma měsíci blízko k premiérové pole position, ale prohrál se Spiesem o 139 tisícin sekundy.

V průběžném pořadí seriálu je českobudějovický rodák na desáté pozici se ziskem 82 bodů. V čele je s 265 body Japonec Noriuki Haga, který dnes skončil šestý. Za ním následují v šampionátu Spies a Fabrizio.

Kvalifikace na osmý závod MS superbiků v Misanu:
1. Smrž (ČR/Ducati) 1:35,435, 2. Rea (Brit./Honda) -0,174, 3. Spies (USA/Yamaha) -0,196.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud