3. července 2016 • 19:30

VIDEO: Podívejte se, jak „upír“ Kopecký v černé ovládl Rallye Bohemia

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký se na Rallye Bohemia představil v netradičních černých barvách, připsal si ale tradiční vítězství. Čtyřiatřicetiletý pilot opět potvrdil, že aktuálně kraluje domácímu šampionátu, ve kterém druhou sezonu za sebou proměnil všechny své starty ve vítězství. Na konci srpna na zlínské Barum rallye tak může slavit čtvrtý český titul.



"Vyhráli jsme pod komínem (továrny) a to se vždy počítá, takže jsme spokojeni. Jsem rád, že se nám to povedlo. Soutěž byla podmínkami náročná, hlavně v sobotní první etapě," poukázal Kopecký na deštivé a větrné počasí.

Podívejte se, jak „upír“ Kopecký v černé ovládl Rallye Bohemia
Video se připravuje ...

Bohemia rallye vyhrál závodník z Kostelce nad Orlicí počtvrté v řadě, to ale nepřeceňuje. "Na statistiky se možná jednou kouknu, ale až na to bude čas. Závody vždy hodnotím podle toho, co jsem udělal dobře a co špatně. A to špatné se snažím neopakovat," podotkl čtyřiatřicetiletý pilot.

Kopecký se do čela rallye dostal ve druhé rychlostní zkoušce a prakticky v ní celý závod rozhodl ve svůj prospěch. "Čekali jsme, že Venca Pech bude na první vložce hodně rychlý, protože byla o výkonu. Říkali jsme si, že na druhé musíme zatáhnout, protože tam bude zase on v nevýhodě. Vyhráli jsme o osmnáct vteřin a to byl rozhodující moment pro celou soutěž. I pak jsme jeli rychle, ale už ne s takovým nasazením jako na dvojce," přiznal Kopecký.

Hlavní favorit rallye se v domácí soutěži mladoboleslavské automobilky představil v černých barvách na počest 35. výročí natočení kultovního hororu Upír z Feratu, jehož část se odehrávala na rychlostních zkouškách tehdejší Rallye Škoda. A stejně jako tehdejší ferat i Škoda Fabia R5 zvítězila.

"Ukázalo se, že kluci z Feratu udělali dobrý kus práce. Vyhráli jsme a dokonce jsme to i přežili. Těch 35 let je přece jen znát," smál se navigátor Pavel Dresler v narážce na skutečnost, že jedna z hlavních protagonistek filmu po absolvování závodu zemřela. Vůz totiž jezdil na krev. "I my vždy jezdíme na krev a myslím, že ji i díky našim výhrám soupeřům i trochu pijeme," řekl Kopecký již před startem.

Domácí šampionát bude pokračovat v závěru srpna Barum rallye ve Zlíně, která bude zároveň součástí mistrovství Evropy. Kopecký bude na jižní Moravě vedle obhajoby titulu usilovat o pátý triumf v historii.

"Jak jsem říkal, že si vítězství nepočítám, tak na Barumce je to jiné. Můžeme si totiž odvést trvale krásný putovní pohár," upozornil Kopecký na fakt, že po pátém triumfu by pohár přestal být putovní. "V posledních letech se nám tam nedařily sudé ročníky, tak to zkusíme letos zlomit," přál si Kopecký, který se už nyní těší na skvělou atmosféru, která ve Zlíně a okolí tradičně panuje.

Rallye Bohemia pohledem Štajfa: V retardéru trefil balík a dostal penalizaci
Video se připravuje ...

Jan Kopecký ovládl Rallye Bohemia
Jan Kopecký ovládl Rallye Bohemia

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud