15. července 2011 • 08:16

Kopecký je na Rallye Azory po prvním dnu čtvrtý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český automobilový jezdec Jan Kopecký je po úvodní etapě Rallye Azory čtvrtý. V šestém podniku seriálu Intercontinental rallye challenge po třech odjetých rychlostních zkouškách ztrácí deset sekund na kolegu z týmu Škoda Motorsport Fina Juhu Hänninena.



Úřadující šampion IRC Hänninen, který v letošním seriálu startuje jen příležitostně, vyhrál sice jen jeden ze tří měřených testů, přesto se drží v čele průběžného pořadí.

Na druhého Bruno Magalhăese z Portugalska má náskok čtyři sekundy. Třetí je zatím Nor Andreas Mikkelsen, který jede stejně jako Kopecký a Hänninen s vozem Škoda Fabia S2000.

"Po první dni jsme ve vedení, což je určitě povzbudivé, ale je před námi spousta kilometrů na hodně náročném povrchu. Je zde spousta úseků s nebezpečím defektu, což okamžitě bere šance na dobrý výsledek, toho se musíme vyvarovat," řekl Hänninen, který v letošním roce startoval ve třech závodech IRC a dva z nich vyhrál.

Kopecký byl nucený předešlý závod seriálu vynechat, neboť havaroval v tréninku a jeho spolujezdec Petr Starý se zranil. Na Azorech si český pilot zvykal hlavně na šotolinové tratě.

"Startovali jsme na nich naposledy před rokem, což je dlouhá doba. Věděli jsme, že dnešek ukáže, jak na tom jsme. Hlavně, že je Petr opět stoprocentně v pořádku, určitě nebudeme skládat zbraně a popereme se o dobrý výsledek," uvedl Kopecký.

Šotolinová soutěž pokračuje dalšími šesti rychlostními zkouškami v pátek. Rallye skončí v sobotu.

Rallye Azory, šestý podnik seriálu Intercontinental rallye challenge - 1. etapa: 1.

Hänninen, Markkula (Fin./Škoda Fabia S2000) 17:07,4, 2. B. Magalhăes, Grave (Port./Peugeot 207 S2000) -4,3, 3. Mikkelsen, Floene (Nor./Škoda Fabia S2000) -5,7, 4. Kopecký, Starý (ČR/Škoda Fabia S2000) -10,6, 5. P. Sandell, Parmander (Švéd./Škoda Fabia S2000) -20,5, 6. Moura, Eiró (Port./Mitsubishi Lancer Evo IX) -28,1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud