24. srpna 2017 • 22:35

Konec snu o mistrovství světa. Volejbalistky padly s Nizozemskem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

České volejbalistky prohrály v baráži o postup na mistrovství světa s domácím Nizozemskem 0:3 po setech 18:25, 22:25 a 18:25. Po třetí prohře v rotterdamském turnaji definitivně ztratily naději na postup. Nizozemské hráčky neztratily v dosavadních třech zápasech ani set a v domácím prostředí potvrdily roli favoritek. Utkání měly zcela ve své režii, české reprezentantky s nimi dokázaly držet krok pouze ve druhé sadě.



Trenér Zdeněk Pommer sáhl po středeční prohře s Bulharskem ke třem změnám v základní sestavě. Vsadil na smečařky Andreu Kossányiovou a Petru Kojdovou a blokařky Barboru Purchartovou s Veronikou Struškovou. Vstup do utkání se ale jeho svěřenkyním nevydařil.

V bouřlivé domácí kulise Nizozemky přehrávaly český tým větším důrazem v útoku. Rychle získaly náskok 8:2 a měly první set zcela pod kontrolou. Ve druhé sadě české hráčky zpřesnily hru na síti a srovnaly krok, koncovka i následný třetí set ale vyzněly opět ve prospěch Nizozemska.

V pátek je na programu den volna, v sobotu se střetnou české volejbalistky od 19:30 s Řeckem a v neděli v závěrečném duelu na turnaji změří od 19:00 síly se Slovinskem. Z šestičlenné baráže postoupí na šampionát, který se bude hrát příští rok v Japonsku, dva týmy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud