8. srpna 2009 • 17:29

Nováková slaví desátý plážový titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Soňa Nováková s Lenkou Háječkovou vyhrály mistrovství republiky v plážovém volejbalu. Ve finále na Brněnské přehradě porazily Hanu Klapalovou a Terezu Petrovou 2:0 po setech 21:17 a 25:23.



Nováková tak získala jubilejní desátý titul, společně s Háječkovou vyhrály šampionát po devíti letech. Dalších sedm titulů vybojovala s Evou Ryšavou, jeden má s Martinou Šmídovou.

Na třetím místě skončily Eva Weissová s Markétou Tychnovou, které v boji o bronz porazily Danu Bláhovou s Vendulou Haragovou 2:0.

Ve finále Nováková s Háječkovou sice snadno zvládly úvodní set, v druhém se však Klapalová s Petrovou vzchopily, zlepšily souhru a měly dokonce dva setboly. O možnost zvratu se ale připravily vlastními chybami: poprvé špatnou přihrávkou a podruhé nevydařeným blokem.

Nováková poznamenala, že celý turnaj odehrála v naprosté pohodě. "Byl to po mistrovství světa ve Stavangeru náš teprve druhý letošní turnaj. Udělaly jsme si volnější rok a moc jsme netrénovaly. Fyzicky mi sice dal šampionát zabrat, o to více mě ale vítězství potěšilo," řekla ČTK Nováková.

Vítězný pár se ještě v září chystá na turnaj Evropského okruhu do Blackpoolu. "Pokud by se nám podařilo uhrát dobrý výsledek, tak bychom se mohly probojovat na mistrovství Evropy," dodala Nováková.

Mistrovství ČR v plážovém volejbalu žen v Brně:

Finále: Nováková, Háječková - Klapalová, Petrová 2:0 (17, 23),
o 3. místo: Weissová, M. Tychnová - Bláhová, Haragová 2:0 (20, 18),
semifinále: Klapalová, Petrová - Weissová, M. Tychnová 2:0 (15, 18), Nováková, Háječková - Bláhová, Haragová 2:0 (19, 14).
Další pořadí: 5.-6. Kolocová, Sluková a Goliášová, Štorková, 7.-8. Vorlová, Řeháčková a Holystová, Elbová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud